Arc S este un telefon special, care reuneşte atât avantajele oferite de Android 2.3, cât şi tehnologia Bravia de la Sony, disponibilă pe televizoarele japoneze. Astfel, datorită procesorului de 1,4 GHz, viteza la deschiderea camerei foto, la conversia media, respectiv la încărcarea paginilor Web este cu 25% mai mare decât în mod obişnuit, iar imaginea defineşte noi standarde de calitate.

Camera foto asigură fotografierea de calitate chiar şi în condiţii de luminozitate scăzută, iar înregistrarea video se face in format HD, la 720 pixeli şi 30 de cadre pe secundă. Puteţi face foto-panorame cu Sony Ericsson Xperia Arc S, datorită tehnologiei 3D & 2D Sweep Panorama încorporată, ce permite combinarea a până la 100 de cadre foto într-unul singur – excelent pentru imortalizarea peisajelor, de exemplu. HD Multimedia Interface permite atât vizionarea de filme şi fotografii ca pe un televizor, cât şi transferul imaginilor pe un ecran mai mare. Cât despre experienţa audio, telefonul dispune de mufă standard de 3,5 mm, la care se pot conecta căşti audio de înaltă fidelitate, pentru un sunet perfect.

Sistemul de operare Android 2.3 facilitează accesul direct la serviciile Google: Android Market, Google Maps, Google Places şi Google Voice Search, o funcţionalitate extraordinară ce permite căutarea pe bază de comandă vocală. Capacitatea de stocare este de 1 GB, telefonul este disponibil cu card de memorie de 8GB, opţional poate fi folosit şi un card de 32 GB.

Conectivitate: HSDPA până la 14,4 Mbps, HSUPA până la 5,8 Mbps, plus Wi-Fi, Bluetooth şi USB.

Ecranul tactil capacitiv de 4,2 inch este protejat împotriva zgârieturilor şi oferă, prin intermediul tehnologiei Mobile Bravia Engine, o experienţă identică din punct de vedere vizual cu cea oferită de televizoarele Sony. Terminalul are o grosime de numai 8,7 milimetri şi este disponibil cu carcasa albastru închis (Midnight Blue).

Sony Ericsson Xperia Arc S poate fi achiziţionat la preţul de 644 lei (TVA inclus) cu abonamentul Smart XXL de la Cosmote, fiind disponibil în magazinele Cosmote şi Germanos şi fără conectare, la preţul de 1.799 lei (TVA inclus).