Xperia Arc este un telefon 3G, care permite viteze de transfer de până la 7.2 Mbps (HSDPA), conectivitatea fiind completată de GPRS, EDGE, Wi-Fi (poate fi utilizat inclusiv ca punct de acces Wi-Fi mobil), Bluetooth şi microUSB. Terminalul oferă toate facilităţile pentru mesageria electronică: SMS (threaded view), MMS, Email, Push email, IM, iar partea de aplicaţii de business este completată de Document Viewer şi Adobe Reader.

Ecranul tactil de 4.2 inci este protejat de sticlă specială anti-zgârieturi. Terminalul cu 16 milioane de culori este dotat cu accelerometru gravitaţional, senzor de apropiere şi dispune de tehnologia Sony BRAVIA Engine, întâlnită şi la televizoarele LCD. Terminalul are o memorie de 512 MB RAM, spaţiu propriu de stocare de 320 MB, vine la pachet cu un card de memorie de 8 GB şi poate accepta memorie externă de până la 32 GB (slot dedicat). Procesorul este un Scorpion Qualcomm MSM8255 Snapdragon de 1 GHz acompaniat de procesorul grafic dedicat Adreno 205.

La capitolul foto-video, Xperia Arc se prezintă excelent: cameră foto de 8 MP cu autofocus, flash cu leduri, stabilizator de imagine, ce utilizează tehnologia Exmor R de la Sony, care permite capturarea de înaltă calitate a fotografiilor şi a videoclipurilor, chiar şi în condiţii de iluminare slabă, precum şi capacitate de filmare la 30 cadre pe secundă.

Sony Ericsson Xperia Arc este disponibil la preţul de 1.999 lei (TVA inclus) fără conectare, respectiv la preţul de 1.110 lei (TVA inclus) la abonamentul Cosmote Adventure pe 2 ani.

Principalele diferenţe între Xperia Arc şi Xperia Neo constau în dimensiunile ecranului şi implicit ale terminalului. Xperia Neo are un ecran tactil de 3.7 inci, iar terminalul este ceva mai mic decât Arc. Un avantaj faţă de Arc este dat de camera foto/video amplasată pe faţa terminalului, care îl transformă astfel într-un dispozitiv ideal pentru apeluri video.

Xperia Neo are, în afară de aceste caracteristici singulare, aceleaşi repere tehnologice ca şi Xperia Arc, inclusiv procesorul Scorpion Qualcomm MSM8255 Snapdragon de 1 GHz. De asemenea, Xperia Arc are încorporate deja o serie de servicii Google, oferind acces instantaneu la Youtube, Google Maps, Gmail, respectiv la Google Voice Search, ce permite efectuarea de căutări pe Google dictând cuvântul cheie.

Sony Ericsson Xperia Neo este disponibil la preţul de 1.299 lei (TVA inclus), fără conectare, respectiv la preţul de 508 lei (TVA inclus) la abonamentul Cosmote Adventure pe 2 ani.