Compania japoneza de electronice va desfasura un program de reciclare a produselor sale in Statele Unite si intentioneaza sa restaureze produsele colectate, informeaza Associated Press. Cetatenii din 75 de orase vor putea preda televizoare, laptop-uri, casetofoane precum si altfel de produse Sony la centrele companiei Waste Management, care desfasoare operatiuni de reciclare si de colectare a gunoiului in mai multe orase.

Programul va incepe la mijlocul lunii septembrie iar cetatenii care predau produse Sony nu vor fi taxati de Waste Management. Intr-un an, Sony spera sa fie cate un centru de colectare la maxim 32 de kilometri de majoritatea zonelor populate.

 

Totodata, Sony are in vedere desfasurarea programului prin posta dar intai trebuie sa isi dea seama cum se va proceda in cazul pachetelor mari precum cele care contin televizore.

 

Programul desfasurat de Sony este primul de acest tip din Statele Unite. Companii precum Toshiba si Panasonic au mai organizat programe in care si-au indemnat clientii sa predea produsele vechi sau defecte in loc sa le arunce la gunoi, dar acestea au fost de scurta durata si niciodata nu au acceptat toate tipurile de produse in mod gratuit. Companiile care fabrica produse mici si usor de reciclat mai desfasoara astfel de programe in mod continuu, de exemplu Motorola.

 

Organizatiile de mediu s-au arata ingrijorate de programul Sony sustinand ca numarul oraselor unde se va desfasura este prea mic si ca probabil compania va distruge produsele in loc sa le restaureze, datorita costurilor mari.

Sursa: Capital