Sony Corporation anunţă disponibilitatea unui sistem de alimentare wireless foarte eficient, ce elimină necesitatea utilizării cablurilor produselor electronice, precum televizoarele. Cu ajutorul acestui sistem, până la 60 de waţi de energie electrică pot fi transferaţi, pe o distanţă de 50 cm (cu o eficienţă de 80% şi aproximativ 60%, incluzând redresorul).

Acest nou sistem de alimentare integrează o tehnologie de alimentare cu energie electrică, fără contact, bazată pe rezonanţa magnetică. Cu ajutorul rezonanţei magnetice, energia electromagnetică este transferată numai către dispozitivele cu aceleaşi frecvenţe de rezonanţă precum sursa de energie, pentru ca alimentarea să fie eficientă, chiar şi când dispozitivele nu sunt aşezate în poziţia optimă pentru transfer. Mai mult, chiar şi în prezenţa obiectelor metalice între transmiţător şi receptor, nu există riscul apariţiei inducţiei termice.

Noul sistem de alimentare wireless combină tehnologii pentru realizarea unui transfer de 60% eficient, chiar şi când în schemă este prezent redresorul. Sony a dezvoltat unităţi de extensie pasive, setate pe aceleaşi frecvenţe precum transmiţătorul şi receptorul, permiţând ca distanţa de transfer să fie mărită de la 50 cm la 80cm, fără diminuarea eficienţei de transfer.

Japonezii de la Sony îşi vor concentra pe viitor eforturile pentru dezvoltarea tehnologiilor menite să satisfacă nevoile utilizatorilor în zona alimentării wireless, pentru o mai mare gamă de produse, distanţe şi niveluri de energie.

SURSA: Sony