Producătorul de electronice nipon Sony nu va mai comercializa pe piaţa japoneză televizoarele cu ecran plat de tip OLED, principalul motiv fiind vânzările slabe, conform oled-display.net.

Sony nu va mai comercializa televizorul XEL-1, primul televizor OLED din lume capabil să emită lumină fără a utiliza niciun tip de iluminare, în Japonia, însă acesta va putea fi achiziţionat în continuare din Statele Unite, Canada, Europa şi Australia. 

Sony a început să vândă acest model în Japonia în anul 2007, iar în Europa, doi ani mai târziu.  XEL-1, care are o diagonala de 11 inch (28 cm), se vinde în Japonia cu 200.000 de yeni (2.200 de dolari).

Sony nu a dezvăluit câte astfel de televizoare a vândut până în prezent. Compania DisplaySearch estimează că în jur de 2.000 de modele XEL-1 au fost comercializate numai anul trecut.

Televizoarele bazate pe tehnologia OLED (diode organice emitatoare de lumină) sunt mai subţiri şi mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie şi oferă culori mai vii decât ecranele cu cristale lichide (LCD) sau plasmă. OLED-urile echipează în prezent ecranele telefoanelor mobile şi MP3 playerelor. Sony XEL-1, este singurul astfel de televizor care se comercializează, iar preţul său, în Europa, este de 2.500 de euro.

SURSA: oled-display.net