Inovaţiile Sony din domeniul imaginii digitale au fost recunoscute de juriul TIPA (Technical Image Press Association) de anul acesta.

Editorii TIPA, care acordă cele mai prestigioase premii din industria fotografiei din Europa, au decernat modelului Sony Cyber-Shot DSC-HX1 premiul ‘Cea mai bună cameră digitală Superzoom în 2009’. Motivaţia juriului:

“Camera Sony Cyber-shot DSC-HX1 poate capta imagini panoramice de până la 224 de grade cu o simplă mişcare de panoramare a aparatului. Este prima cameră dezvoltată de companie care integrează senzorul ultrasensibil ‘Exmor’ CMOS. Senzorul, conceput de Sony, permite fotografierea în rafală de până la 10 cadre pe secundă la rezoluţia maximă de 9,1 megapixeli şi înregistrarea filmelor în formatul de înaltă definiţie HD1080p. În plus, camera integrează şi un excelent obiectiv G, până acum disponibil numai pentru camerele “alpha”, care permite transfocarea optică de până la 20x.”

Obiectivul Sony DSLR 70-400mm F4-5.6 G SSM a primit distincţia ‘Cel mai bun obiectiv expert în 2009’. Motivaţia juriului:

“Cu un sistem de lentile compus din 18 elemente în 12 grupuri şi 2 lentile asferice de mari dimensiuni, Motorizare Supersonică SSM pentru o masă totală de 1,5kg, obiectivul Sony G merită pe deplin descrierea de “expert”. Cu un design argintiu şi o construcţie solidă, fotografii pot beneficia de o calitate optică excepţională la o deschidere f/4. Deschiderea circulară a diafragmei, distorsiunile minimă, aberaţiile cromatice neglijabile şi reducerea la minim a efectului de vignetare completează portretul acestui teleobiectiv de înaltă calitate.”
Cyber-shot HX1 îmbină fotografierea de mare viteză şi opţiunile creative într-o cameră stilată, uşor de folosit.

În interior, senzorul ultrasensibil de 9,1 megapixeli CMOS suprimă zgomotul de imagine în condiţii de luminozitate scăzută precum scenele la asfinţit şi încăperile slab luminate. Veţi vedea diferenţele în rezultatele mai clare şi mai naturale atunci când fotografiaţi din mână fără flash. Este prima cameră digitală compactă din lume care permite realizarea fotografiilor în rafală de 10 cadre pe secundă la rezoluţie maximă*: mai rapid decât multe camere DSLR profesionale. Camera dispune de două moduri noi de fotografiere în condiţii de luminozitate slabă, prin care camera fotografiază or rafală ultra-rapidă de 6 cadre, pe care le suprapune pentru singură fotografie optimizată. Modelul HX1 este, de asemenea, prima cameră digitală compactă care permite modul de fotografiere Sweep Panorama*. Prin acest mod, cameră HX1 captează rapid o serie de imagini pe care le lipeşte automat pentru a crea peisaje panoramice. Nu trebuie decât să apăsaţi o singură dată declanşatorul şi să deplasaţi camera orizontal sau  vertical pentru a crea imagini panoramice.

Obiectivul DSLR 70-400 mm F4-.5.6 G SSM se încadrează în seria teleobiectivelor G de înaltă calitate, cu o distanţă focală extinsă. Auto Focalizarea lucrează rapid şi silenţios datortită sistemului SSM (Super Sonic wave Motor). Obiectivul G cu lentile asferice ED este instrumentul ideal pentru realizarea unor fotografii clare, cu detalii extrem de fine şi aberaţie cromatică redusă la minim. Efecte de defocalizare remarcabile pot fi obţinute datorită aperturii circulare. Alte opţiuni includ schimbarea modurilor de focalizare şi limitarea distanţei de focalizare. În plus, aparatul dispune şi de trei butoane de blocare a focalizării.

Despre premiile TIPA

Technical Imaging Press Association (TIPA) a fost fondată în 1991 ca o asociaţie non-profit a publicaţiilor europene din domeniul fotografiei. Asociaţia este formată din 27 de reviste de fotografie şi imagine din 11 state şi este cea mai mare şi mai influentă organizaţie de profil din Europa. Pe baza unor criterii precum inovaţia, ergonomia, designul, uşurinţa în utilizare, eficienţa şi raportul calitate/ preţ, precum şi a altor principii de evaluare, editorii TIPA au acordat Premiile TIPA produselor de imagine din diferite categorii încă din anul 1991, pentru a-i ajuta pe fotografii profesionişti şi pe cei pasionaţi să facă cele mai bune achiziţii. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.tipa.org.