Sony a anuntat o scadere cu 95% a profitului in perioada octombrie – decembrie a anului trecut pe fondul scaderii cererii si a deprecierii yenului.

Producatorul japonez de electrocasnice a inregistrat un profit de 115,6 milioane de dolari, in scadere fata de 200,2 miliarde de dolari, in cel de-al treilea trimestru fiscal al anului precedent. Veniturile companiei s-au micsoarat, de asemenea, cu 25%, la 2,15 trilioane de yeni.

Sony a avertizat de mai multe ori in ultimele saptamani ca se asteapta la o scadere semnificativa a profitului pentru perioada amintita. Mai mult, compania japoneza a anuntat ca ar putea inregistra pierderi de pana la 3 miliarde de dolari in anul fiscal ce se va incheia la 31 martie.

Sony a fost grav afectata de scaderea vanzarilor la produsele din divizia de electronice, divizie care a sustinut pana in acest moment afacerile companiei. Aceasta a inregistrat insa o pierdere operationala de 15,9 miliarde de yeni in perioada octombrie – decembrie.

Sony a anuntat, de asemenea, si masuri pentru a face fata crizei financiare si problemelor pe care le intampina. Astfel, compania japoneza va disponibiliza 8.000 de angajati si va inchide cinci sau sase fabrici din cele 57 pe care le detine.

Sursa: USA Today