Transmisia în direct a producţiei 3D, în parteneriat cu BBC, postul ce difuzează campionatul Wimbledon, va fi disponibilă pentru posturile de televiziune internaţionale interesate de achiziţie.

 “Suntem onoraţi să colaborăm cu All England Lawn Tennis Club pentru a oferi un eveniment sportiv de asemenea anvergură tuturor iubitorilor de sport, în dimensiune 3D. Să urmăreşti un meci de tenis în 3D HD este o experienţă unică, ce aduce viteza acţiunii şi emoţiile fiecărei ocazii mai aproape de privitor, ca şi când spectatorii ar fi pe teren,” a declarat Fujio Nishida, preşedinte Sony Europe.

  “Wimbledon este recunoscut pentru tradiţia şi patrimoniul ce îi stau în spate. În acelaşi timp, căutăm permanent noi metode de a îmbunătăţi felul în care ne prezentăm, prin împletirea tradiţiei cu inovaţia. Suntem încântaţi că parteneriatul 3D cu Sony nu doar că ne va garanta că suntem într-o eră foarte avansată a transmisiunilor sportive în direct, dar şi că vom reuşi să transmitem o experienţă nouă audienţei noastre, în special celor tineri,” a spus Ian Ritchie, Chief Executive al The All England Lawn Tennis Club.

Japonezii de la Sony au transmis în 3D mai multe meciuri de la Campionatul Mondial de Fotbal care s-a desfăşurat anul trecut  în Africa de Sud, în perioada 11 iunie -11 iulie.