Școala din România a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă ȋn timpul pandemiei. Ministrul Educației, Sorin Cȋmpeanu, a dat acum un verdict crunt despre soluția aleasă, respectiv ȋnvățământul online, ȋn condițiile ȋn care sistemul educațional din România nu era pregătit din timp pentru așa ceva.
Anunț important pentru toți elevii din România care vor susține examene naționale ȋn acest an.
Ministrul Educației anunță cât de grele vor fi subiectele la examenele naționale din acest an
Sorin Cȋmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, sâmbătă, că elevii trebuie să se aştepte la o adaptare a gradului de dificultate a subiectelor, având ȋn vedere situația cu care școlile din România s-au confruntat ȋn timpul pandemiei.
Ȋntrebat la ce trebuie să se aștepte elevii care au de susținut examene, Cȋmpeanu a răspuns: „La o adaptare a gradului de dificultate a subiectelor la condiţiile traversate în această perioadă.”
Invitat la Digi24, ministrul Educației a fost ȋntrebat și dacă subiectele vor fi așadar mai ușoare. „Se va da corect”, a replicat Sorin Cȋmpeanu.
Sorin Cȋmpeanu, verdict crunt despre ȋnvățământul online: A fost o adevărată catastrofă educaţională
Totuși, oficialul a admis că ȋnvățământul online a reprezentat o catastrofă educațională ȋn România, având ȋn vedere că sistemul era nepregătit.
„Se va da corect, corelat cu perioada la care au avut acces cu adevărat la şcoală, pentru că am fost printre primii care a spus că învăţământul online, deşi sunt un adept al digitalizării, dar învăţământul online, impus atunci când sistemul era total nepregătit, a fost o adevărată catastrofă educaţională.
Nu a fost impus de către elevi şi nu mi se pare corect să deconteze eventuale decizii greşite cei care nu au avut nicio tangenţă”, a afirmat șeful de la Ministerul Educației.
Ȋnvățământul online a apărut din nevoie de a ȋmbina interesul pentru educație cu cel pentru sănătate
După aceste declarații, Sorin Cȋmpeanu a fost ȋntrebat dacă sistemul de învăţământ online impus a fost o bătaie de joc la adresa elevilor din România.
„Va trebui să îmbinăm interesul pentru educaţie şi interesul pentru sănătate. Am spus şi atunci, spun şi acum acelaşi lucru, catastrofă educaţională. Simplu.
Am spus, am găsit şi o sintagmă, şcolile se închid ultimele şi se deschid primele, se închid dacă trebuie neapărat să se închidă. Uneori a reuşit lucrul ăsta, alteori a reuşit mai puţin”, a afirmat ministrul Educației.
Sorin Cȋmpeanu a vorbit și despre rezultatele la care se așteaptă la examenele naționale din acest an.
„Îmi place să cred că vom avea rezultate cel puţin la fel ca anul trecut. Condiţiile nu diferă foarte mult”, a indicat acesta.