Sorin Chinde, Grup Feroviar Român

Sorin Chinde și-a construit o carieră de invidiat în industria feroviară. În această vară se împlinesc exact trei decenii de la absolvirea Facultății de Transporturi din cadrul Politehnicii București, perioadă în care a activat atât în sectorul feroviar de stat, cât și în cel privat. El a preluat în 2005 funcția de director general al celui mai mare operator privat de transport feroviar de pe piața locală - Grup Feroviar Român (GFR). Compania a reușit în acest timp să-și consolideze prezența pe piața românească, datorită strategiilor de dezvoltare pe termen lung, axate pe îmbunătățirea calității serviciilor. Lider naţional al transporturilor feroviare de produse petroliere, GFR a reușit în ultimii ani să devină cel mai mare transportator feroviar de marfă din România. De exemplu, anul trecut compania a reușit, cu un parc de 16.500 de vagoane și 380 de locomotive, să transporte peste 14 milioane de tone, de aproape trei ori mai mult decât înainte de criza din 2008. În prezent, peste 20% din trafic este internaţional, GFR oferind clienţilor săi, în domeniul feroviar, soluții logistice complexe. Grup Feroviar Român are în prezent peste 2.700 de salariați și este entitatea fanion a Grampet Group, cel mai mare holding feroviar privat din UE.

Revista Capital premiază cei mai buni manageri din România

Gala Premiilor de Excelență în Management, evenimentul prin care Capital recunoaște meritele celor care fac economia românească să crească, a ajuns la cea cea de-a patra ediție.

Alegem câştigătorii împreună

La ediția din acest an, care va avea loc la începutul lunii iunie, avem șase categorii de premii. La fiecare categorie au fost propuși  mai mulți manageri dintre care redactorii Capital au selectat 10 persoane. Povestea lor şi, mai ales, realizările din ultimul an le găsiţi pe site-ul capital.ro.
Vă invităm pe această cale pe dumneavostră, cititorii Capital, să-i votați pe cei mai buni dintre cei buni.

Cum am stabilit nominalizaţii

Criteriile de evaluare au urmărit aspecte relevante pentru fiecare dintre aceste categorii, fie că este vorba de investirea şi cheltuirea fondurilor în mod eficient, de a administra personalul sau de a alege cea mai bună strategie de comunicare. (mai multe detalii despre procedura de selecție găsiți aici).

În funcție de voturile exprimate de dumneavoastră, redactorii Capital vor desemna și premia, în cadrul Galei de Excelență, pe primii trei manageri la fiecare categorie.  

Cele șase categorii de premii sunt:

Cel mai bun CEO

Cel mai bun director financiar

Cel mai bun manager de vânzări/comercial

Cel mai bun manager de HR

Cel mai bun manager de PR/Marketing

Cel mai bun responsabil de CSR