Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit, duminică seară, la Antena 3, despre implementarea voucherelor de meditații pentru elevii care au nevoie de pregătire suplimentară pentru examene.
Sorin Cîmpeanu pregătește un proiect important pentru elevii din România. Cei care au nevoie de o aprofundare suplimentară a materilei vor primi vouchere pentru meditaţii. Anunțul a fost făcut duminică seara de ministrul Educaţiei la Antena 3.
Cîmpeanu recunoaște că nu a fost ideea lui
„Pentru elevii care vor meditaţii să li se acorde vouchere pentru a le folosi la orele de meditaţii. Nu este ideea mea, ci a unui fost ministru, bun”, a transmis șeful de la Educaţiei discutând despre această posibilitate.
Mai mult, acesta spune că meditațiile există peste tot pe glob, nu pot fi împiedicate.
„Meditaţiile sunt în orice stat al lumii, nu pot fi împiedicate”, a spus Cîmpeanu.
„Toţi cei 3 milioane de elevi, dacă ar fi o astfel de măsură, vor spune că au nevoie şi vor lua aceste vouchere. (…) Apoi, cred că există riscul de a se pierde controlul”, a adăugat Cîmpeanu.
Sistemul de meditaţii din România nu este fiscalizat
Sorin Cîmpeanu a mai transmis că „10% din promoţia curentă nu a putut să intre la evaluarea naţională”, așa că vor urma reguli noi la examenele din România.
„10% din promoţia curentă nu a putut să intre la examenul de evaluare naţională. În general, rata de participare la evaluare e de peste 90%”, a mai spus, duminică, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Ministerul Educaţiei a făcut şi o serie de recomandări pentru Evaluarea naţională care începe miercuri, pentru ca elevilor să le fie mai uşor după problemele din pandemie.
Ce reguli sanitare trebuie respectate la intrarea în centrul de examen de la Evaluarea Națională:
- toate persoanele vor purta mască;
- nu se măsoară temperatura;
- accesul în unitatea de învăţământ este organizat astfel încât să fie asigurată o distanţă minimă de 1 m între oricare 2 persoane;
- în sala de examen se asigură distanţa de minim 1 m între candidaţi;
- se asigură dezinfectarea suprafeţelor, aerisirea spaţiilor;
- parcursul prin curtea şcolii până la intrarea în unitate se va realiza pe un traseu bine delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică;
- la intrarea în unitate sunt asigurate materiale şi echipamente de protecţie: covoraşe dezinfectante, măşti, substanţe dezinfectante pentru mâini;
- intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare sunt semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.
Intrarea elevilor în sala de examen se va realiza până în ora 8:30, depozitarea bagajelor urmând a se face într-o sală special destinată, monitorizată audio-video.
Sursa foto: Capital