Sorin Cîmpeanu și-a dat DEMISIA! Scandalul tezelor de doctorat dintre Cîmpeanu și Pricopie l-a făcut pe primul să reacționeze.

Cîmpeanu i-a adresat și vorbe mai puțin apreciative lui Pricopie, în documentul scris prin care îl anunță de demisia sa.

Sorin Cîmpeanu și-a dat DEMISIA! Pleacă din ASSN

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a anunțat demisia din Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN), instituție înființată în 2012, la inițiativa mai multor parlamentari, printre care Gabriel Oprea, Eugen Nicolicea și Teodor Meleșcanu.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a demisionat din calitatea de membru titular al Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN).

În demisia adresată preşedintelui ASSN, Remus Pricopie, Sorin Cîmpeanu a scris: ”Vă rog să luati act de renunţarea mea unilaterală la calitatea de membru titular al instituţiei pe care cu dezonoare o conduceţi”, relatează news.ro.

Aceasta este valabilă începând cu data de 6 august.

Demisia vine după o serie de contre între Sorin Cîmpleanu și Remus Pricopie, în același timp rector al Școlii Naționale de Știința Politice și Adminsitrative (SNSPA), scrie edupedu.ro.

Criticile lui Pricopie

Într-un articol de opinie recent ”Golaniada Cîmpeanu”, publicat de Adevărul, Remus Pricopie critica demersul ministrului Educației de a verifica tezele de doctorat.

Membrii titulari ai Academiei beneficiază de o indemnizaţie viageră ce reprezintă 50% din salariul mediu pe economie. Calitatea de membru al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale este păstrată pe viaţă, conform statutului Academiei.

George Maior, fostul director al SRI, a fost ales preşedinte al Academiei în ianuarie 2015, însă în august s-a autosuspendat de la conducerea ASSN, după numirea sa ca ambasador al României în Statele Unite.

Instituția este vizată de un demers de desființare, al fostului președinte al României, Traian Băsescu. Trecut inițial de Senat, acesta este de trei ani în sertarele Camerei Deputaților.

ASSN a fost înființată în 2012, sub numele Academia de Științe Militare, printr-o lege inițiată de nouă deputați și senatori (din principalele partide și independenți): Marian-Florian Săniuţă, Eugen Bădălan, Ion Mocioalcă, Adrian George Scutaru, Niculae Mircovici, Doru-Octoavian Frunzulică, Eugen Nicolicea, Gabriel Oprea și Teodor Viorel Meleșcanu, care își propuneau, conform expunerii de motive, printre altele, revigorarea activității de cercetare științifică.