Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vine cu vești bune pentru șoferii din România. În curând, aceștia vor putea circula pe o nouă autostradă. Este vorba despre Autostrada Bacău-Paşcani.
Într-o postare pe contul personal de Facebook, ministrul Transporturilor anunță că a fost lansată licitația contractelor pentru construcţia celor trei loturi ale autostrăzii Autostrăzii Bacău-Paşcani. Limita pentru depunerea ofertelor este mijlocul lunii septembrie, adaugă Sorin Grindeanu.
Autostrada Bacău-Pașcani va avea 77,39 de kilometri
„CNAIR a transmis astăzi în SICAP anunţul de participare pentru construcţia celor 77,39 km ai acestei autostrăzi, care face parte din A7 (Autostrada Moldovei). Anunţul de participare pentru cele 3 loturi va fi vizibil în SICAP imediat după publicarea acestuia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Data limită pentru depunerea ofertelor este 15.09.2022”, a scris Grindeanu pe pagina de socializare.
Ministrul a mai adăugat că lungimea totală a autostrăzii este de 77,39 kilometri. Cel mai mare lot este Lotul 1, de la Săucești -Trifești, care va avea o lungime de peste 30 de kilometri și a cărui valoare este estimată la peste 2 miliarde de lei fără TVA.
Cel de-al doilea lot este Trifești-Gherăești, cu o lungime de 18,99 km și o valoare estimată de 1,601 miliarde de lei, în timp ce lotul 3 Mircești-Pașcani, va avea o lungime de aproape 29 de kilometri și o valoare estimată la peste 2 miliarde de lei.
Valoarea proiectului este de peste 5 miliarde de lei
„Lotul 1: (Săucești -Trifești), va avea o lungime de 30,3 km și o valoare estimată de 2,041 miliarde de lei (fără TVA)
Lotul 2: (Trifești-Gherăești), va avea o lungime de 18,99 km și o valoare estimată de 1,601 miliarde de lei (fără TVA)
Lotul 3: (Mircești-Pașcani), va avea o lungime de 28,09 km și o valoare estimata de 2,215 miliarde de lei (fără TVA)”, a mai adăugat ministrul.
În ceea ce privește data la care ar urma să fie finalizat proiectul, Sorin Grindeanu anunță că pentru execuția fiecărui lot va fi nevoie de 30 de luni. Referitor la valoarea totală a proiectului, aceasta se ridică la 5,858 de miliarde de lei (fără TVA) și va fi asigurată prin PNRR, a mai adăugat ministrul.