Acesta susține că avocata trebuie să demonstreze că face faţă funcţiei de preşedinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor. Grindeanu a dat de înțeles că funcția sa de avocat i-ar putea influența deciziile.

 ”Cred că sunt două cazuri diferite. Vorbim de şefia Comisiei juridice şi cred că acolo doamna Vicol trebuie să demonstreze că face faţă la ceea ce înseamnă această funcţie şi asta se va vedea foarte repede (…) Haideţi să vedem cum face faţă la această funcţie. Vorbim de un avocat. Avocat era şi domnul Stelian Ion când apăra pe diverşi. E o meserie care te duce în situaţii care s-ar putea să nu fie cele mai confortabile”.

Grindeanu a mai spus că nu este ”o perioadă simplă”, iar Laura Vicol va trebui să demonstreze că face faţă.

”Pentru mine, personal, vorbesc în nume personal, cel mai important examen este cel dat de doamna Vicol ca preşedinte al Comisiei, dacă poate face faţă la ce va urma. Şi nu va fi o perioadă simplă. Lumea aşteaptă de la noi să arătăm că noul PSD este altcumva”, a declarat Grindeanu.

Cât despre numirea lui Marian Neacşu în funcţia de secretar general al Guvernului, Grindeanu a declarat că trebuie respectată legea.

”Aici, nu ştiu dacă ştiţi foarte bine dacă este vorba, dacă vă aduceţi aminte, undeva în 2012-1013, sper să nu greşesc anul, au fost vreo 60 de parlamentari în situaţii de acest tip (şi-au angajat rude la cabinetul parlamentar – n.r.). Doar puţini au ajuns în instanţă cu condamnările respective. Nu am decât un mesaj aici. La fel, să fie respectată legea. Poate fi numit în această funcţie şi se consideră necesară numirea domnului Neacşu, şi expertiza pe care nu o contestă nimeni, se numeşte. Nu, aia e”, a declarat Grindeanu.

Cât va dura acordul politic cu PNL

Grindeanu a spus clar că acordul cu PNL se va rupe și vor concura la alegerile din 2024.

„Noi am semnat cu acord politic, suntem extrem de serioşi, partea social-democrată, în a ne ţine de ceea ce am semnat (…) Nu avem motive în acest moment să spunem că nu suntem optimişti că se duce acest acord politic până la capăt, dar vreau să spun că suntem atenţi. Da, ne-am asumat să intrăm la guvernare într-o perioadă nu simplă, România risca să intre în vrie cu toate cele patru crize una peste alta (…), dar asta nu înseamnă că trebuie să nu ştim ce înseamnă priorităţile PSD şi pentru ce ne-au votat oamenii pe noi”, a spus prim-vicepreședintele PSD la Prima TV.

Este posibil ca PSD şi PNL să candideze împreună la alegerile din 2024?

De asemenea, acesta a fost întrebat și dacă este posibil ca PSD şi PNL să candideze împreună la alegerile din 2024.

„Eu nu văd posibil acest lucru. Nu, nu cred că este posibil, sunt lucruri care…Să vorbim de alegerile locale, de exemplu. În peste 90% dintre localităţile din România, dacă adăugăm UDMR ne ducem spre aproape de 100%, bătăliile electorale au fost între PSD şi PNL. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în 2024. Vorbim despre două partide care au structuri, sunt foarte bine duse în teritoriu, încearcă să găsească tot timpul cei mai buni candidaţi şi să câştige alegeri. Nu, nu văd posibilă această alianţă posibilă mare”, a completat Sorin Grindeanu, punctând că îi este „extrem de greu” să facă predicții în legătură cu ce se va întâmpla după anul 2024.

Mai apoi, Grindeanu a fost întrebat dacă va ceda PNL funcţia de premier la rotativă. În acest context, prim-vicepreședintele PSD a subliniat că „asta au semnat” liberalii.