Ministrul Transporturilor a scris pe pagina sa de socializare că ofertele pentru proiectarea și execuția celor 24,4 km ai secțiunii 1 din Autostrada A8 au fost depuse de constructori din România, Turcia, Austria, Italia și Ungaria.

Valoarea estimată a contractului este de 2,9 miliarde lei

De asemenea, Sorin Grindeanu a subliniat că valoarea estimată a contractului este de 2,9 miliarde lei, iar câștigătorul licitației va avea la dispoziție maximum 6 luni pentru etapa de proiectare și 24 de luni pentru cea de execuție.

„Au fost depuse astăzi 8 oferte și pentru construcția Secțiunii 1 a Autostrăzii A8 (Târgu Mureș- Miercurea Nirajului)! Pentru proiectarea și execuția celor 24,4 km ai acestei secțiuni au depus oferte constructori din România, Turcia, Austria, Italia și Ungaria.

Valoarea estimată a contractului (finanțat prin PNRR) este de 2,9 miliarde lei (fără TVA). Câștigătorul licitației va avea la dispoziție maximum 6 luni pentru etapa de proiectare și 24 de luni pentru cea de execuție.

Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț va traversa Carpații și va asigura conexiunea dintre Moldova și Transilvania pe o rută de mare viteză”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Lucrările la autostrada Timişoara-Moraviţa ar putea începe în aceeași perioadă cu cele de la Oradea – Arad

Anterior, ministrul a vorbit despre lucrările de la autostrada Timişoara-Moraviţa, spre Serbia.

„E undeva cu o lună întârziat studiul de fezabilitate pe Timişoara-Moraviţa. Undeva în septembrie va fi finalizat, ceea ce înseamnă că în toamnă va putea fi lansat în licitaţie. E cel mai scurt traseu Gdansk-Salonic. Am avut o discuţie şi cu domnul Ilie Bolojan (n.red. preşedintele CJ Bihor) despre drumul expres Oradea-Arad.

Vor termina şi ei studiul de fezabilitate undeva în aceeaşi perioadă cu Timişoara-Moraviţa, astfel încât să fie lansată în această toamnă partea de execuţie de la Oradea la Moraviţa, sigur, separat”, a declarat Sorin Grindeanu, într-o dezbatere la Timişoara.

De asemenea, Sorin Grindeanu a spus și că este în legătură permanentă cu autorităţile din Serbia.

„Sunt întâlniri periodice cu Serbia. La unele a fost prezent şi prefectul judeţului Timiş şi Instituţia Prefectului a monitorizat aceste lucruri. Noi mergem înainte. A avut ghinion domnul preşedinte Aleksandar Vučić. În 2016 eram întâmplător şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi a făcut o întâlnire la nivel de guverne, era prim-ministru atunci.

Întâlnirea s-a petrecut la Consiliul Judeţean Timiş între o echipă condusă de la Aleksandar Vučić din partea Serbiei şi de domnul Dacian Cioloş din partea României. În presă a apărut că dl. Cioloş a considerat atunci că acest proiect, Timişoara-Pancevo (Serbia), nu e prioritar pentru România şi nu a considerat că această zonă este una care să prezinte interes.

Anul trecut am fost la Salonic la întâlnirea balcanică şi am avut o discuţie cu preşedintele Aleksandar Vučić, am solicitat o întâlnire pe acest proiect. Ştiţi care a fost prima reacţie? «Voi aţi spus că nu vreţi». La 2 săptămâni am semnat un parteneriat cu omologul meu. Accidente precum a fost cel cu Cioloş sper să nu se mai întâmple”, a mai spus Sorin Grindeanu.