Sorin Dumitru Minea, care deţine împreună cu soţia sa circa 20% din producătorul de mezeluri Angst, se află în negocieri avansate pentru achiziţia pachetului majoritar de la omul de afaceri elveţian Urs Angst, proprietarul a 70% din titlurile companiei.

„I-am făcut o ofertă lui Urs Angst, iar acum sunt în negocieri finale pentru achiziţia pachetului majoritar”, a declarat Minea pentru Mediafax.

Potrivit lui Minea compania valorează 20-22 de milioane de euro din cauza crizei, având în vedere că anul trecut, în septembrie, Angst valora 30 de milioane de euro.

Deschide magazine în Bucureşti şi închide în provincie

Angst deţine 29 de magazine la nivel naţional, dintre care trei sunt operate în franciză de către alte firme.
„În acest an am închis un magazin la Cluj şi altul la Oradea, pentru că aveau pierderi. În schimb am cumpărat un nou magazin în Bucureşti, iar până la sfârşitul anului vom mai deschide altul, tot în Capitală”, a precizat Minea, care deţine şi funcţia de director general la Angst.

Omul de afaceri a afirmat că a investit în 2009 trei milioane de euro în deschideri şi modernizări de magazine.

„Anul trecut am avut o cifră de afaceri de circa 70 de milioane de euro, iar pentru acest an estimăm un rezultat similar”, a mai spus directorul Angst. Compania deţine, de asemenea, două fabrici de carne şi o fermă de vaci.

Vrea să cumpere o fabrică de lactate

Omul de afaceri a mai declarat că Angst va intra anul viitor pe piaţa lactatelor, prin cumpărarea unei fabric de profil în apropierea Capitalei.

„Anul viitor vom intra pe o nouă piaţă. Vom cumpăra o fabrică de lactate şi brânzeturi”, a spus Minea, care nu a dorit să dezvăluie nici numele fabricii, nici valoarea tranzacţiei.

Directorul general Angst a adăugat, însă, că nu va fi o investiţie „foarte mare”. Potrivit lui Minea, fabrica va produce exclusiv pentru reţeaua de magazine Angst, aproximativ 20 de tone de lactate şi brânzeturi pe zi.

SURSA: Mediafax