Sorin Oprescu, aflat într-o vizită oficială în Confederaţia Elveţiană, i-a mulţumit lui Pierre Maudet pentru deschiderea arătată, mai ales în contextul actual, când autorităţile din Geneva fac eforturi pentru eradicarea cerşetoriei, practicată şi de o parte a minorităţii de etnie romă.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti, Pierre Maudet a spus că această vizită reprezintă începutul unei noi etape a colaborării dintre Geneva şi Bucureşti, în cadrul unei relaţii ce va funcţiona în dublu sens.

În prezenţa unor bancheri elveţieni care au participat la întâlnirea celor doi oficiali, s-a discutat şi despre oportunitatea înfiinţării la Bucureşti a unei Bănci Municipale care să atragă capital privat ce ar putea susţine investiţiile pentru dezvoltarea oraşului.

Pe agenda discuţiilor celor doi au fost incluse teme legate de creşterea calităţii vieţii cetăţenilor, dezvoltarea schimburilor culturale şi educaţionale, în contextul instituirii unei relaţii de parteneriat între cele două municipalităţi.

De la bun început, Pierre Maudet a exprimat deschiderea administraţiei pe care o conduce pentru colaborări cu alte oraşe, Bucureştiul neputând face excepţie. În acest sens, primarul Maudet i-a propus primarului general al municipiului Bucureşti instituirea unui parteneriat între cele două administraţii, pe modelul relaţiei instituite de Geneva cu alte capitale din zona Europei Centrale şi de Sud-Est.

Sursa: Agerpres