În opinia sa, preşedintele Obama, merită un al doilea mandat. "Problemele pe care le-a moştenit, pentru că a preluat conducerea imediat după izbucnirea crizei financiare, aveau o amploare care nu a permis remedierea lor imediată, oricine ar fi fost la conducere", a spus Soros. "Aşa că oricine va fi ales acum, are o şansă mai mare de a avea succes decât a avut Obama".

Soros este un promotor al redistribuirii veniturilor, un principiu de stânga. Miliardarul a sprijinit "regula lui Buffet" promovată de Obama, care cere ca aceia care câştigă peste un milion de dolari să fie taxaţi cu un impozit de minim 30%.

“Marea bulă economică a fost un rezultat al creşterii inechităţii. Acum avem de-a face cu efectul care va conduce la o creştere mai scăzută a economiei, într-un fel sau altul", a spus Soros.

"Dacă ar exista o mai bună distribuire a veniturilor, atunci clasa de mijloc din America ar avea o stare mult mai bună. Dar aşa ceva ar fi total inacceptabil din punct de vedere politic". Soros a spus că va plăti mai mult pe taxe în cadrul acestui plan.

"Taxele plătite de mine ar creştere substanţial dacă s-ar introduce acest impozit. Dar sunt de acord să plătesc pentru că sunt de părere că dacă fiecare din cei care au făcut la fel de mulţi bani ca mine ar fi contruibuit în aceeaşi măsură nu ar fi fost nevoie să susţin această taxă", a spus Soros.