Miliardarul, care s-a născut în 1930 la Budapesta, se va ocupa doar de investiţiile sale personale şi de cele ale familiei, aproape 25 de miliarde de dolari, majoritatea păstraţi în cash.
Motivaţia principală a gestului lui Soroş o reprezintă noua legislaţie americană, ce obligă fondurile de investiţii mai mari de 150 mil. dolari să dea publicităţii date despre investitori, angajaţi şi activele pe care le administrează. Noua regulă se aplică de anul viitor, iar autorităţile americane vor avea dreptul de face controale în activitatea fondurilor.
“Până acum ne-am bazat pe anumite excepţii care ne dădeau voie să păstrăm activitatea confidenţială, iar astea le-a permis acţionarilor din afară a căror interese erau aliniate cu cele ale familiei să rămână în în Quantum (Quantum este fondul cel mai cunoscut din imperiul lui Soroş – n.r.).
Cum acele excepţii nu mai sunt valabile după noile reguli, Soroş Fund Management va finaliza acum tranziţia către o afacere de familie, un proces început cu 11 ani în urmă”, se arată în scrisoarea adresată acţionarilor, care este semnată şi de fii miliardarului, Jonathan şi Robert.