Şosea de centură, reabilitată cu materiale de ultimă generaţie

Şoseaua de centură a municipiului Mediaş, judeţul Sibiu, care face legătura între localităţile Sibiu şi Târnăveni, a intrat în reparaţii, Primăria folosind pentru asfaltarea şoselei materiale de ultimă generaţie, de mare rezistenţă, armate cu fibră de sticlă, transmite corespodentul Mediafax. Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Primăria Mediaş, municipalitatea a hotărât să execute o serie de lucrări de întreţinere pe varianta ocolitoare a munici

Şoseaua de centură a municipiului Mediaş, judeţul Sibiu, care face legătura între localităţile Sibiu şi Târnăveni, a intrat în reparaţii, Primăria folosind pentru asfaltarea şoselei materiale de ultimă generaţie, de mare rezistenţă, armate cu fibră de sticlă, transmite corespodentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Primăria Mediaş, municipalitatea a hotărât să execute o serie de lucrări de întreţinere pe varianta ocolitoare a municipiului, şosea care face legătura între localităţile Sibiu şi Târnăveni.

Astfel, peste structura de beton existentă, care era denivelată şi cu fisuri, se toarnă covor asfaltic constând într-un geocompozit armat cu fibră de sticlă, de mare rezistenţă, alcătuit din filamente continue de polipropilenă, legate mecanic.

„Materialul pe care îl folosim este unul de ultimă generaţie, care se foloseşte în multe ţări la autostrăzi. Acest material are două roluri: în primul rând are un rol de armare şi ca rol secundar prelungeşte viaţa asfaltului, împiedicând pătrunderea apei şi a oxigenului. Având în vedere că acest tronson este tranzitat de maşinile de mare tonaj am propus municipalităţii să utilizăm această metodă modernă de asfaltare”, a declarat directorul Gospodăriei Comunale Mediaş, Radu Şerban, citat în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, aceasta reprezintă una dintre metodele folosite cu succes în întreaga lume, de mai bine de 15 ani.

Metoda măreşte considerabil intervalul de timp dintre lucrările de întreţinere, prelungindu-se astfel durata de viaţă a drumului.

„Este foarte important să reuşim să reparăm această stradă printr-un covor asfaltic, lucru necesar având în vedere că de 15 ani nu a mai beneficiat de o reabilitare capitală. Acest lucru va influenţa în mod pozitiv calitatea traficului în această zonă. Este şoseaua care practic face legătura între Sibiu şi Târnăveni, iar traficul este extrem de intens”, a declarat, corespondentului MEdiafax primarul municipiului Mediaş, Teodor Neamţu.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Mediaş, lucrarea de asfaltare se va încheia la finalul acestei săptămâni, costurile de realizare fiind de aproape 300.000 de lei.

SURSA: Mediafax