Şoselele din România fac anual mii de victime. Deşi numărul accidentelor rutiere este într-o uşoară scădere, sunt totuşi drumuri care au rămas vestite pentru numărul mare de morţi din urma accidentelor. Poliţia Rutieră numeşte aceste zone "puncte negre". 138 de tronsoane extrem de periculoase au fost identificate pe harta rutieră a României: punctele în care se produc cele mai multe accidente cu morţi şi răniţi.
Cea mai periculoasă şosea din România rămâne DN1, din Bucureşti spre Comarnic, pe Valea Prahovei. Aici s-au produs peste 450 de accidente majore în ultimii cinci ani, adică unul la patru zile, de fiecare dată rămânând în urmă morţi şi răniţi.
În acest clasament sumbru urmează tronsonul Iaşi-Tg. Frumos, o bucată dreaptă, întinsă pe 45 km, unde s-au produs în ultimii ani 120 de accidente, cu 150 de morţi şi răniţi.
A treia „zonă neagră” de la ieşirea din Focşani, spre Râmnicu Sărat, urmată de porţiunea din Hunedoara, dintre Simeria şi Orăştie. Pe această porţiune au fost mai puţine accidente decât în Vrancea, dar numărul de morţi a fost mai mare.
Cea mai concentrată zonă de „puncte negre” se află la ieşirea din Cluj, spre suburbia Floreşti, unde se circulă nebuneşte, astfel că, pe numai 3 km de şosea, transformată în pistă, s-au produs 34 de accidente, cu 40 de morţi şi răniţi grav. Oficial, punct negru este denumită zona de şosea cu o lungime de maxim 1 km în care, timp de cinci ani consecutiv, s-au produs mininum 10 accidente grave de circulaţie, soldate cu cel puţin 10 persoane decedate sau rănite grav.
Cea mai periculoasă șosea din lume
Carretera de la Muerte din Bolivia este aleasa oficial "Cea mai periculoasă șosea din lume". Peste 100 de oameni își pierd viața anual aici. Șoseaua Unduavi-Yolosa are o lungime de 64 de kilometri, leagă localitățile La Cumbre și Coroico, iar diferența de nivel între cel mai ridicat și cel mai coborât punct este de peste 3.500 de metri. Aici o simpla greșeală te poate arunca de pe marginea muntelui stâncos direct în pădurile Amazonului, care se afla la un kilometru mai jos, în prăpastie. În medie, 26 de mașini cad în prăpastie în fiecare an, numărul anual al morților ridicându-se la peste 100 de persoane.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/vCsCIvZ4kwg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Șoselele MORȚII. Ce drumuri ar trebui să eviți iarna aceasta
15 decembrie 2012, 23:31
Ultima modificare în 16 decembrie 2012, 01:31
În fiecare an circa 1,3 milioane de persoane mor în accidente rutiere, motiv pentru care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat perioada 2011-2021 "Decada de acțiune pentru siguranța în trafic". Pe şoselele din România se moare mai mult decât în oricare altă ţară din Uniunea Europeană, raportat la numărul de locuitori.
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Ofensiva giganților hotelieri în România
- O țară europeană a făcut o greșeală FATALĂ! A ajuns astăzi să-şi vândă totul
- Vreți să plecați din țară? EUROPA DE NORD VĂ PRIMEȘTE IMEDIAT!
- Investiţiile private salvează sectorul energetic
- Informatizarea Sănătăţii la sfârşit de 2012: Cât funcţionează din sistemul de peste 183 mil. euro
- Traian Băsescu: Vor fi bănci mari ce vor fi supravegheate de BCE
- Sterling a descoperit gaze naturale în Marea Neagră
- Postul celor două Crăciunuri ţine jos preţul porcului basarabean
- Marele premiu la jocul Joker depăşeşte 12,7 mil. lei
- Ce spune BRD despre cercetările DIICOT privind fraudele bancare