Astfel, încă şase medici şi 17 asistenţi medicali de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad şi-au anunţat demisia, chiar azi.

14 bucăți, la Arad

″În total, 14 medici au demisionat în ultima săptămână, 9 dintre ei pentru a se pensiona”, a declarat managerul unităţii medicale, Carmen Lucuţa. Totuşi, există un deficit de medici la ATI, unde sunt doar zece specialişti angajaţi, dar şi de Boli Infecţioase. SCJU are şase medici de Boli Infecţioase, dar miercuri nu era niciunul disponibil, toţi fiind în concedii medicale.

10 la Câmpina

Și de la de la spitalul municipal din Câmpina zece medici și-au depus demisiile. Trei dintre ei chiar de la Terapie Intensivă, acolo unde este atât de mare nevoie de personal cu experiență, în această perioadă. Din primele informații, medicii care au demisionat ar fi invocat lipsa echipamentelor de protecție. Pe de altă parte, conducerea spitalului din Câmpina susține că în magazie sunt pregătite 650 de combinezoane speciale.

La Timișoara cedează asistentele

La Spitalul CFR din Timișoara, mai multe asistente și infirmiere au anunțat că nu mai vin la serviciu. Demisiile la Spitalul Căi Ferate din Timișoara au început de câteva zile. Rând pe rând, 10 asistente și 3 infirmiere au anunțat că nu mai vin la serviciu. Spitalul CFR din Timișoara va prelua pacienți cu COVID-19 doar în cazul în care nu vor mai locuri la „Victor Babeș”.

Câmpina, Bârlad

Doi medici din Câmpina au demisionat după ce au aflat că Spitalul Municipal din localitate va deveni unitate medicală pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19. Situaţia actuală pune o presiune imensă pe sistemul medical şi unii angajaţi nu rezistă. Aceştia prefera să se retragă. Și patru infirmiere și două asistente medicale și-au depus demisiile de la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, de teama îmbolnăvirii cu virusul Covid 19, asta după ce unitatea spitalicească a fost desemnată ca fiind linia a doua de suport pentru Spitalul din Iași.