Consiliul de Miniştri al Regatului Spaniei a adoptat astăzi decizia de a ridica restricţiile la libera circulaţie a forţei de muncă din România şi Bulgaria, se arată într-un comunicat al  Ministerului Afacerilor Externe al României.

În acest mod, începând de la 1 ianuarie 2009, formalităţile pe care trebuie să le îndeplinească un român pentru a ocupa un loc de muncă în Spania vor fi aceleaşi ca pentru un cetăţean spaniol, fără a mai fi nevoie de obţinerea unui permis de muncă.

„Această decizie arată ataşamentul deplin al Spaniei faţă de principiile fundamentale ale construcţiei comunitare, între care cel al liberei circulaţii a persoanelor şi scoate în evidenţă încă o dată calitatea excepţională a relaţiilor bilaterale româno-spaniole”, declară Ministerul român al Afacerilor Externe.

Totodată, MAE este încrezător că decizia Spaniei constituie un argument în plus pentru statele europene care nu au ridicat deocamdată restricţiile la circulaţia forţei de muncă din România şi Bulgaria, să adopte o măsură similară.

Mobilitatea forţei de muncă la nivel comunitar reprezintă o componentă importantă a creşterii economice şi a competitivităţii pieţei interne, se arată în comunicatul ministerului.

Citiţi şi:

Marea Britanie prelungeşte restricţiile de muncă pentru români şi bulgari

Menţinerea restricţiilor privind accesul forţei de muncă, contrară spiritului strategiei de la Lisabona

Sursa: MAE