Fondurile, cerute de autorităţile spaniole, ar urma să ajute 350 de muncitori disponibilizaţi de la 143 de companii, în mare parte de mici dimensiuni, din regiunea Valencia.

"Lucrătorii din industria încălţămintei din Spania au fost loviţi puternic de creşterea competiţiei globale. Această propunere privind 1,6 milioane de euro din cadrul Fondului European de Ajustare la Globalizare i-ar ajuta să obţină noi locuri de muncă învăţându-i noi calificări", a declarat comisarul european pentru locuri de muncă, afaceri sociale şi incluziune, Laszlo Andor, citat într-un comunicat.

Cererea Spaniei viza 876 de muncitori disponibilizaţi de la 143 de întreprinderi mici şi mijlocii producătoare de încălţăminte în regiunea Comunidad Valenciana. Disponibilizările au fost rezultatul creşterii competiţiei provenite din alte părţi ale lumii în sectorul încălţămintei, combinată cu actuala criză economică. China şi India domină tot mai mult comerţul mondial de încălţăminte, iar ţări precum Vietnam şi Indonezia continuă să-şi majoreze cota în producţia mondială.

Costurile totale estimate ale pachetului de ajutor sunt de 2,5 milioane de euro, din care FEAG va pune la dispoziţie 1,6 milioane de euro.