Numărul locuinţelor scoase la vânzare pe piaţa imobiliară spaniolă a crescut în primele cinci luni ale anului cu 385.000 ceea ce duce la un total de un milion de locuinţe rămase nevândute.

Potrivit cotidianului spaniol El Pais, care citează date ale Ministerului Locuinţei de la Madrid, această situaţie a fost determinată, la fel ca şi în România, de dificulatea accesarii unui credit pe fondul înrăutăţirii condiţiilor de pe piaţa muncii care a dus şomajul la un nivel record.

Conform sursei citate, la actualul ritm al vânzărilor ar fi nevoie de trei ani şi jumătate pemntru ca toate cele un milion de locuinţe să îşi găsească un proprietar cu condiţia ca în acest interval să nu se mai construiască nicio casă sau niciun apartament.

Aproape jumătate din locuinţele nevândute se află pe coastele Mediteranei în zone precum Castellon sau  Alicante, dar si in zone precum Toledo.

Prăbuşirea sectorului imobiliar spaniol are efecte şi asupra economiei româneşti în contextul în care un procent important dintre românii din Spania lucrează în construcţii.

 

Sursa: El Pais

Citeşte şi: România pregăteşte repatrierea şomerilor din Spania

Citeşte şi: Şomeri de lux în Spania, românii tot nu se dau întorşi acasă