Spaniolii din zona Andaluzia au pornit la vânătoare de job-uri în România, potrivit cotidianului El Pais. Ziarul iberic prezintă cazul unui spaniol, în vârstă de 49 de ani, unul dintre cei 750.000 de şomeri andaluzi.

Antonio Rivas este căsătorit şi are patru copii. Soţia sa a rămas, de asemenea, fără loc de muncă. Sună familiar? Până acum câţiva ani, acesta era profilul românului care alegea să lucreze în străinătate pentru a-şi scoate familia din sărăcie. „Ce pot face?”, spune spaniolul.

„Pot să ies pe străzi să fur, să cerşesc, sau pot pleca în străinătate, la muncă”, adaugă acesta.  Mulţi dintre vecinii săi, titrează El Pais, au plecat deja din Spania, la 3.500 de kilometri depărtare, pentru a lucra în construcţii în…România.

Contactaţi de revista Capital, developerii şi constructorii spanioli prezenţi pe piaţa locală admit că primesc din ce în ce mai multe solicitări de job-uri din partea cetăţenilor iberici.

„În ultimele trei-patru luni, am început să primim multe CV-uri de la spanioli, care ne solicitau să-i avem în vedere pentru angajări”, declară Alejandro Solano, directorul pe România al developerului spaniol Hercesa.

„Sunt constructori spanioli, prezenţi în România, care primesc de asemenea solicitări de angajări, dar volumul cetăţenilor dornici să vină la muncă în România este încă mult prea mic comparativ cu cel al românilor care îşi caută  un job”, adaugă Solano.