Compania spaniolă de administrare a fondurilor de investiţii GED a achiziţionat site-ul Paravion.ro, de rezervare a biletelor de avion, cu afaceri de cinci milioane de euro, tranzacţia fiind realizată prin intermediul agenţiei de turism Happy Tour, se arată într-un anunţ al companiei.

Preluarea portalului face parte din strategia de consolidare a companiei în sectorul turismului, care a început în decembrie 2007, prin achiziţia Happy Tour.

Părţile nu au comunicat valoarea tranzacţiei.

Paravion va rămâne compania online a grupului care oferă bilete de avion, rezervări de hotel şi închirieri de maşini, menţinându-şi numele şi operând independent de Happy Tour, care operează la nivel corporate.

Portalul a înregistrat o cifră de afaceri de cinci milioane euro în 2009 şi aşteaptă o creştere de până la şapte milioane euro în 2010.

Tranzacţia este în curs de aprobare de către Consiliul Concurenţei, urmând să se finalizeze în a doua jumătate a lunii iunie.

Proiectul va fi dezvoltat împreună cu echipa Paravion, inclusiv Remus Vişan, unul dintre foştii proprietari ai Paravion.ro, care s-a alăturat Paravion.ro în poziţia de director general adjunct.

Datele Registrului Comerţului, actualizate ultima dată în iunie 2009, arată că acţionarii Millennium Tour sunt Patricia Piturlea, cu 67,5% din părţile sociale, Dragoş Penca (27,5%) şi Remus Vişan (5%).

Happy Tour este parte a portofoliului GED format din opt companii din estul Europei, dintre care şapte companii în România – Happy Tour, Diamedix, Total Energy Business, Rosegur, Fonomat, Infopress şi RED. GED a investit în Europa de Sud-Est, inclusiv România peste 120 milioane euro în 18 companii din 1996. Grupul administrează un volum total de fonduri de aproximativ 350 milioane de euro prin intermediul câtorva vehicule. Casa de avocatură Ţucă Zbârcea & Asociaţii a asistat GED la achiziţie, iar Sfârâială & Asociaţii Paravion.ro.

SURSA:
Mediafax