Astfel, pentru 7,7% dintre cei intervievați, problemele sistemului de sănătate se află printre principalele preocupări ale acestora, după creștere ratei șomajului și problemele economice. Neliniștea pentru sistemul public de sănătate a crescut în ultimele luni, în rândul spaniolilor.
Măsurile luate pentru a  controla deficitul public au crescut temerile că vor fi tăiate fonduri destinate serviciilor publice. Dacă în luna iulie doar 4,3% dintre iberici erau îngrijorați de sistemul sanitar, în noiembrie numărul acestora a crescut la 7,7%.
Însă, din cauza ratei șomajului foarte crescute, lispa locurilor de muncă rămâne principala preocupare pentru 83% dintre spanioli. Opt din zece persoane intervievate consideră că situația economică a țării se degradează din ce în ce mai mult.
Deși ETA se numără printre primele cinci probleme ale locuitorilor peninsulei Iberice, procentul celor îngrijorați de potențialele acțiuni teroriste a scăzut în comparație cu cel al spaniolilor preocupați de situația economică a țării.