Retailerul Spar Romania a anuntat inchiderea hipermarketului din Targu-Mures, cea mai mare unitate a retelei locale, luand decizia sa se concentreze in special pe un format de magazine de tip supermarket.

“Am convenit ca magazinul din Targu-Mures are un format prea mare, atipic pentru ceea ce se doreste a fi conceptul Spar in tara noastra”, a declarat directorul general al Spar Romania, Sorana Georgia. Aceasta a mai adaugat ca Spar Romania si-a definitivat strategia de dezvoltare imediata a formatului magazinelor retelei de pe piata locala.

“Am deschis magazine noi sau am preluat si modernizat magazine existente, atat in orase mari cat si in localitati mai mici”, a mai spus Sorana Georgia.

Spar a intrat pe piata din Romania in 2006, iar in prezent opereazăa 21 unitati in Arad (doua magazine), Resita (2 magazine) , Deva (doua magazine), Odorheiu-Secuiesc, Alba-Iulia (3 magazine), Targu-Mures, Constanta, Hateg, Medias, Ramnicu-Valcea, Orsova, Sfantu-Gheorghe, Petrosani, Ineu, Chisineu-Cris si Otelu Rosu.

La nivel mondial, Spar detine un numar de peste 14.000 de magazine, pe 4 continente si in 33 de tari, avand o cifra de afaceri de peste 27 miliarde de euro in 2007.

Sursa: Spar