O spargere data la un depozit din Irlanda in urma cu o luna a lasat Muzeul National de Ceara al Irlandei fara cateva figurine importante in timp ce pe altele le-a lasat fara haine, informeaza Associated Press. In total, cel putin 50 de statui au fost furate sau distruse in spargere, iar pagubele se ridica la 1,4 milioane de dolari. Unele articole furate sunt considerate irecuperabile.

Printre cele mai cunoscute figurine lasate fara haine sunt Josef Stalin, Adolf Hitler si Franklin D. Roosevelt. Fara haine au ramas si doua personaje importante din Marea Britanie si Franta, Winston Churchill si Charles de Gaulle. Statuia lui Fred Flinstone si statuile celor patru Teletubbies au fost luate cu totul.  Alte personaje cunoscute disparute, Frankenstein, Gollum din "Lord of the Rings, o Testoasa Ninja si criminalul Hannibal Lecter. Totodata, hotii au mai luat membre si bijuterii ale lui Elvis si Madonna.

Kay Murray, managerul muzeului, a declarat ca a hotarat sa anunte presa despre spargere deoarece politia nu a arestat intr-o luna nici un suspect, iar teoria acestora, conform careia un grup de petrecareti au devastat depozitul, nu este credibila.

Muzeul a fost inchis in 2005 pentru a face loc unui hotel, si de atunci statuile au fost pastrate intr-un depozit pana la redeschiderea din aceasta toamna.

Sursa: AP