Combaterea comportamentelor dăunătoare, tot mai necesară
Săptămâna aceasta, Universitatea Brunel a găzduit primul său forum de politică și economie în sănătate, în colaborare cu Universitatea din Oxford, pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă o societate din ce în ce mai nesănătoasă.
Dr. Tabaghdehi conduce în prezent un studiu despre dependența digitală a tinerilor. A vorbit despre efectele acesteia asupra bunăstării viitoarei forțe de muncă și a pregătirii ei pentru economie și societate.
Implicarea digitală a devenit extrem de ridicată în rândul tinerilor. Dr. Asieh Tabaghdehi atribuie această tendință:
- factorilor de mediu
- și modului în care sunt concepuți algoritmii de utilizare a rețelelor sociale
Ea prezintă o posibilă soluție la această problemă tot mai gravă.
În ceea ce privește proiectarea algoritmilor, este nevoie urgent de o revizuire a standardelor rețelelor sociale și a eticii produselor digitale care să vizeze designul captivant al serviciilor online.
„Cred că trebuie să ne concentrăm, în primul rând, pe efortul om cu om. Asta ar putea însemna centre comunitare pentru colaborarea între semeni, iar centrele comunitare ar putea să se conecteze între ele”, a spus ea.
Implementarea cadrului de politici „corecte” nu este trivială
Ea completează o discuție mai largă legată de măsurile pe care factorii de decizie ar trebui să le ia în privința combaterii comportamentelor dăunătoare într-o societate tot mai nesănătoasă.
Deși taxele sunt considerate cel mai eficient instrument de reglementare, impozitarea ar putea avea mai puțin succes în domeniul:
- bunurilor nocive
- sau care creează dependență
Prevenirea a 50.500 de accidente de muncă, în special dintre cele care decurg din comportamente nesănătoase, cum ar fi consumul de alcool și tutun, ar putea reduce decalajul forței de muncă cu 21% și ar accentua necesitatea intervențiilor care promovează stiluri de viață mai sănătoase.
Politicile care vizează bolile netransmisibile asociate cu consumul de alcool și tutun oferă oportunități semnificative de scădere a costurilor pentru sistemul de sănătate. Ele ar putea contribui la menținerea unei forțe de muncă mai sănătoase.
Comportamentele cu risc ridicat, cum ar fi fumatul, consumul excesiv de alcool, dietele nesănătoase și stilul de viață sedentar, împovărează semnificativ sectorul sănătății. Experiența a demonstrat că interzicerea lor nu este cea mai eficientă modalitate de a obține rezultate.
Strategii inovatoare de politici mai aproape de realitatea consumatorilor
Cercetătorii propun implementarea unei strategii inovatoare de politici mai aproape de realitatea consumatorilor. De exemplu, stimularea trecerii de la produse cu risc ridicat la produse cu risc redus.
Implementarea impozitării bazate pe reducerea riscurilor, cum ar fi favorizarea alternativelor mai puțin dăunătoare la tutun și trecerea la substanțe cu risc redus, se aliniază cu tendințele societății. Plus, poate spori eforturile de sănătate publică. Progrese suplimentare în acest domeniu sunt necesare pentru a aborda provocările actuale în mod cuprinzător.