Acesta este unul dintre motivele pentru care personalul medical curăță și dezinfectează cu atenție mâinile după purtarea de mănuși de unică folosință.

Medicii subliniază că mănușile de unică folosință pot crește riscul de infecție deoarece pielea începe să transpire foarte repede sub mănușile de unică folosință, iar un climat cald și umed este un mediu optim pentru răspândirea bacteriilor și a virusurilor.

Avertizarea specialiștilor

„Nu mai purtați mănuși medicale în public! Este un dezastru igienică la scară masivă. Sub mănuși, bacteriile se înmulțesc fericite în spațiul cald și umed. Iar după ce le scoateți, fără dezinfectare, aveți un canal de scurgere pe mâini. Felicitări!”, a transmis doctorul Marc Hanefeld, pe platformele de socializare.

„Nu aș recomanda nici măcar purtarea de mănuși de unică folosință în viața de zi cu zi persoanelor care nu au fost tratate medical. Este necesar un anumit nivel de cunoștințe și practică pentru a scoate mănușile de unică folosință astfel încât orice microorganisme aderente să rămână mănușă și să nu alungă pe mâini purtătorii nu-i frământă pe mâini, încheieturi sau mânecile hainelor exterioare când le scoate”, scrie prof. dr. Ojan Assadian, președinte al Societății Austriece pentru Igienă într-un interviu acordat revistei de specialitate pflegen-online.de.