Astfel, specialiștii din diverse domenii de activitate precum IT&C, design (fashion și websign), artă culinară, muzică, film, jurnalism și energie verde, vor fi invitați să adopte rolul de profesori în laboratoarele centrului. Aceștia vor susține workshopuri interactive în cadrul AISB, alături de profesorii școlii, tocmai pentru a-i introduce pe elevi în ABC-ul domeniilor lor de activitate. De asemenea, prin aceste workshopuri elevii sunt încurajați să-și dezvolte abilitățile în respectivele domenii și, la rândul lor, să inoveze.
”Profesorii noștri sunt foarte bine pregătiți, însă căutăm specialiști conectați clipă de clipă la ultimele inovații, oameni care prin natura job-ului lor interacționează cu tehnologia mai mult decât o facem noi. Avem nevoie de ei să le fie aproape profesorilor și, împreună cu aceștia, să-i ajute pe elevi să-și depășească limitele și să se pregătească pentru ziua de mâine și cerințele viitorului în ceea ce privește piața muncii”, spune Robert Brindley, director al Școlii Americane Internaționale de la București.
Ideea construirii acestui centru de design și inginerie, sub motto-ul ”Step Into the Extraordinary”, a apărut în urma unei strategii colective pe care Consiliul de Conducere și întreaga comunitate a școlii o urmează, anume aceea de a inova în mod continuu în educație.
”Posibilitatea generațiilor viitoare de a fi creative și de a inova are o importanță covârșitoare în succesul pe care îl vor avea în viață. Și nu mă refer aici doar la posibilitatea de a găsi un loc de muncă, lucru deloc de neglijat, mă refer, de asemenea, la posibilitatea de a face față cu succes realității care se conturează pentru viitor, una cu destul de multe provocări”, spune Robert Brindley.
O primă etapă a centrului a fost realizată, mai exact, primele laboratoare (design fashion, robotică) sunt deja disponibile elevilor, sălile fiind construite în aripa școlii care găzduia clasele primare – acestea fiind mutate în noul centru inaugurat în august 2017-, iar partea a doua a construcției, o clădire ridicată de la zero, urmează a fi demarată în 2018.
În momentul în care întreg centrul va fi gata, în 2019, el va oferi tuturor posibilitatea de a lucra în laboratoare de robotică, film, sunet, de a cultiva în mod sustenabil, recolta, pregăti și vinde produse alimentare, de a confecționa haine, elemente mici de mobilier și multe altele.