Specialiștii în sănătate avertizează cu privire la mâncarea fast-food. Ce se întâmplă cu organismul când consumăm aceste alimente
Nu este prima oară când specialiștii în sănătate avertizează cu privire la mâncarea fast-food. Un nou studiu arată că organismul reacționează ca la o infecție bateriană periculoasă atunci când consumăm alimente bogate în grăsimi rele, zahăr și sare. Pe lângă asta, organismul se comportă ca și cum intră într-o stare de alertă agresivă.
În acest context, dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriției, a declarat la Antena 3 că acest tip de alimentație ”induce în organism o stare de inflamaţie care durează destul de mult timp după ce nu am mai mâncat produsele respective şi care, practic, ne face să ne simţim, să reacţionăm ca şi cum am fi bolnavi pentru o oarecare perioadă de timp.”.
”Creşte stresul oxidativ, creşte solicitarea diverselor aparate şi sisteme din corpul nostru şi, practic, în timp, dacă lucrurile se prelungesc şi acest tip de alimentaţie nu se rezumă la o masă ocazională, putem să observăm apariţia unor boli cronice, cum sunt cele de inimă, diabetul zaharat sau obezitatea care e însoţită şi mai mult de o stare de inflamaţie cronică”, spune medicul.
Ce înseamnă starea de alertă agresivă
Pentru a înțelege ce înseamnă starea de alertă agresivă, medicul a venit cu explicații. Dr. Corina Zugravu a spus că un întreg ansamblu de substanțe biochimice active încep să fie secretate în organism.
„Înseamnă că începe să se secrete în organism, la diverse niveluri, un ansamblu întreg de substanţe biochimice active care acţionează ca şi cum am avea o stare de infecţie acută – ca şi cum am avea gripă tot timpul.
Nu ne curge nasul tot timpul, spre exemplu, dar organismul nostru resimte acest lucru ca şi cum am avea o infecţie cronică”, a atras atenţia dr. Corina Zugravu.
Sursă foto: Dreamstime