Răsturnare de situație. Dacă până acum, în cazul femeilor care alăptau și erau însărcinate, vaccinarea nu era recomandată, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, s-a răzgândit și vine cu o serie de recomandări de ultimă oră.
Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA susține că femeile însărcinate ar trebui să se vaccineze împotriva COVID-19. Precizările CDC vin în urma unei noi analize care nu a arătat un risc crescut de avort spontan, relatează Reuters.
Mai exact, potrivit sursei citate, nu au fost găsite probleme de siguranţă în cazul femeilor gravide, nici în noua analiză, nici în studiile anterioare. Totodată, CDC mai adaăugă că femeile însărcinate pot fi inoculate cu oricare dintre cele trei vaccinuri care au primit autorizaţie de urgenţă, adică Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.
Amintim faptul că, anteror Agenția avea o cu totul altă părere. CDC nu reocmanda ca femeile însărcinate să primească vaccinul anti-COVID-19. Ulterior, Agenția a afirmat că ele ar trebui să discute despre acest lucru cu furnizorii lor de asistenţă medicală.
În același timp CDC explică și noua recomandare. Potrivit sursei citate, sarcina crește riscul de forme sevedere de COVID. În același timp, infectarea cu coronavirus în timpul sarcinii creşte riscul de naşteri premature.
Femeile însărcinate trebuie să se vaccinieze
Pe lângă recomandările făcute în cazul femeilor însărcinate, CDC a mai maneționat că le recomandă tuturor persoanelor cu vârsta de cel puţin 12 ani să se vaccineze împotriva COVID-19, inclusiv persoanelor care alăptează.
Trebuie menționat faptul că, noile linii directoare survin în condiţiile în care cazurile de infectare cu noul coronavirus, dar şi spitalizările au crescut în toată ţara în ultima lună.
Mai exact unele spitale din Arkansas, Florida, Louisiana şi Mississippi au rămas fără paturi libere. Totodată, în aceste state focarul de coronavirus se răspândeşte dincolo de epicentru în sudul SUA până în Oregon şi statul Washington.
Numărul copiilor spitalizaţi cu COVID-19 este și el în creştere în întreaga ţară, o tendinţă pe care experţii în sănătate o atribuie variantei Delta, care este mai susceptibilă de a infecta copiii decât tulpina iniţială Alpha. În același timp, unele state, inclusiv California, New York şi Virginia, au impus vaccinări sau testări săptămânale pentru angajaţii de la stat, precum şi mai multe oraşe.