30 aprilie 2007. Evoluţia bursieră din această săptămână va fi marcată de un eveniment important, aşteptat de mult de investitori, ce a avut loc vineri: dărâmarea mitului lipsei de cvorum la SIF-uri, primul care a reuşit acest lucru fiind SIF3. Acţionarii au aprobat astfel dublarea capitalului social prin distribuirea de acţiuni gratuite. Sigur, nu acţiunile gratuite reprezintă singura miză. Foarte important e accesul la modificarea statutului în vederea acomodării şi optimizării strategiilor de plasamente pentru obţinerea unor randamente superioare, şi ridicarea sau chiar eliminarea pragului maxim de deţinere.

1 mai. Cea mai mare bancă din România, BCR, a publicat rezultatele primului trimestru: profit net 62 milioane euro (+9,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut). Cifre bune. Însă cele anunţate de Andreas Treichl (preşedintele Erste Bank) pentru anul în curs sunt şi mai ambiţioase: 350 milioane euro, profit net în 2007, inclusiv costurile privind restructurarea, estimate la 40 de milioane de euro. Deşi banca nu e încă listată la bursă, evoluţia ei e urmărită cu mare interes de investitorii în SIF-uri, având în vedere că mare parte din activul acestora e reprezentat de acţiunile de la BCR. Două veşti bune pentru SIF-uri conturează, deci, perspective optimiste pentru evoluţia lor în 2007.

2 mai. Prima zi după minivacanţa de 1 mai a adus un singur SIF în piaţă: SIF3. Acţiunile acestuia au crescut cu 12,4%, până la un maxim istoric de 4,17 lei, pe fondul unui volum impresionant de aproape 48 milioane lei (14,5 milioane euro). Banca Transilvania a urcat cu 1,85%, de asemenea pe volum bun, 5,6 milioane euro, cele două companii asigurând peste 85% din rulaj.

3 mai. Au mai venit trei SIF-uri în ring, SIF1, SIF2 şi SIF5, cu aprecieri între 5,9% şi 7%, în timp ce SIF3 a mai adăugat 2,4% creşterii de ieri. BET-FI a depăşit 70.000 puncte pe volum record în acest an – 35 de milioane euro pe cele patru SIF-uri, 51 milioane euro în total.

4 mai. Piaţa a continuat ascensiunea: BET, 1,76%, BET-C, 1,65%, BET-FI, 1,75%, pe un volum de peste 36 milioane euro.