Discuțiile din cadrul spectacolului au pus accent pe familie ca un pilon al societății. De asemenea, evenimentul a adus pe aceeași scenă personalități importante din cultură, presă și spiritualitate.

Invitații speciali ai spectacolului „Glas din Lumină” au fost H. D. Hartmann, analist geopolitic, Monica Tatoiu, scriitoare și antreprenor, Mădălin Voicu, dirijor, Alina Ilioi Muresan, autoare și realizator TV și Nicu Oros, pastor. Iar programul muzical a fost susținut de Corul de copii al comunității Dămăroaia Alexandra Crăescu Orchestra Bisericii Filadelfia București.

O alternativă

„Prin aceste evenimente, dorim să prezentăm copiilor noștri și alte idei, și alte subiecte față de ceea ce întâlnesc în social media. Au nevoie și de lucruri care sunt pentru sufletul lor. Și prin această serie de spectacole și discuții, ne propunem să le prezentăm și o alternativă a ceea ce se petrece astăzi în societate”, a spus, în deschidere, Timotei Onoriu, moderatorul evenimentului.

Pastorul Nicu Oros a vorbit apoi despre familie ca o creație a lui Dumnezeu: „Cu privire la creație, Dumnezeu a zis că toate sunt bune. Când a creat apoi familia, a spus că toate sunt foarte bune. El i-a creat pe bărbat și pe femeia și le-a spus să crească, să se împlinească, să umple pământul”.

Autoare și realizator TV Alina Ilioi Muresan vede familia ca un colț de Rai, „ca atunci când mergem acasă, familia să ne odihnească sufletul. Mai ales că trăim acum într-o societate rănită. Iar câteodată, familia nu este chiar ceea ce visăm. Ne putem regăsi prinși în povești la care nu ne imaginam niciodată. De peste 10 ani, eu susțin mamele ce ajung să fie victimele abuzului și le sfătuiesc pe toate femeile să nu accepte așa ceva. Aceea nu e o familie. Familia înseamnă iubire, iar abuzul nu este deloc iubire”.

Stabilitate și echilibru

Pentru Monica Tatoiu, familia înseamnă viitor, stabilitate și echilibru. Antreprenoarea se află la cea de-a treia căsătorie și este împreună cu soțul său de 40 de ani. „Am căutat echilibrul și l-am găsit. Ne leagă credința și am înțeles că în familie iubești cu adevărat atunci când dăruiești fără să ceri. Dragostea înseamnă să fii generos, să-l iubești pe cel care nu este de acord cu tine, pe cel care te lovește cu cuvântul și nu numai”.

H. D. Hartmann este de părere că pe doi soți nu-i leagă un contract, ci un cuvânt și puterea acestuia. „Femeile sunt partea aceea pe care Dumnezeu ne-a dat-o. Eu și soția mea am trecut prin momente cumplite de-a lungul căsniciei. Dar absolut niciodată nu a simțit că mă pierde și nici eu nu am simțit că o pierd pe ea. atunci ești sigur de alegerea pe care ai făcut-o. Pentru mine asta înseamnă familie”, a specificat analistul pe scena spectacolului „Glas din Lumină”.