Cea mai mare problemă a dronelor este aceea că seamănă cu nişte avioane. Sunt uşor de detectat şi doborât. Armata americană a găsit soluţia la această problemă: deghizarea lor în păsări.  O dronă deghizată în pasăre este invizibilă inamicului.

Armata americană a apelat la o companie din Florida pentru a  crea o astfel de dronă.  Denumită Maveric și dotată cu aripi flexibile, aceasta poate zbura la altitudini de 7.620 metri şi cu viteze de 105 km/h, fiind ideală pentru misiuni de recunoaştere.
Compania din Florida va produce inițial 36 de unităţi, pentru care armata va plăti nu mai puţin de  4,5 milioane de dolari.

Drona Maveric cântăreşte doar 1,1 kg şi poate fi pregătită şi lansată în mai puţin de cinci minute de un singur soldat.  Odată ce atinge altitudinea de 100 de metri, aceasta este complet silenţioasă pentru cei de la sol.  Drona foloseşte baterii care îi conferă o autonomie de o oră de zbor, iar înlocuirea ei se poate face în 30 de secunde.  Camera montată pe dronă poate filma din orice unghi şi poate zbura chiar şi în condiţii meteo nefavorabile.

<iframe width="640" height="480" src="//www.youtube.com/embed/DwDEa0k40Uk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>