Comentând ştirea apărută în presă, din care aflăm că Serviciul Federal de protecţie din Rusia a cumpărat 20 de maşinuţe de scris, sursa noastră a precizat că "maşinile de scris au funcţionat întotdeauna. Ele se folosesc şi acum pentru etichete, timbre, pentru pregătirea unor documente care nu trebuie să primească o imagine electronică", a relatat sursa de la serviciile speciale, menţionând că "aceasta este o practică normală pentru asigurarea securităţii informaţiilor".
Serghei Deviatov, purtătorul de cuvânt de la Serviciul Federal de Protecţie din Rusia, ne-a informat că "în conformitate cu Legea protecţiei de stat, departamentul special de comunicaţii asigură transmisii confidenţiale şi de înaltă fiabilitate pentru conducerea superioară a ţării. Mai ales când este vorba de convorbirile telefonice, atât în interiorul ţării, cât şi în străinătate", a subliniat el.
Deviatov a adăugat că într-un regim similar de confidenţialitate lucrează şi aşa-numitele linii fierbinţi între şefii de state, linii care au împlinit recent 50 de ani. Este vorba de primul fir roşu între Uniunea Sovietică şi SUA, care a fost conectat la 20 iunie 1963, după jumătate de an de la Criza rachetelor din Cuba.
Anterior, presa anunţase că, după dezvăluirile făcute de fostul ofiţer CIA Edward Snowden, după ce au apărut zvonurile că Dmitri Medvedev a fost ascultat în timpul vizitei la reuniunea G20 de la Londra, Serviciul Federal de Protecţie din Rusia a decis să extindă practica folosirii documentelor bătute la maşină pe hârtie, motiv pentru care a comandat 20 de maşini de scris.