Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia este primul spital judeţean acreditat din România, dar al nouălea spital acreditat din ţară.
Pentru acreditarea spitalului au fost luaţi în calcul atât indicatori privind serviciile medicale, infecţii nosocomiale, transfuzii, precum şi evaluarea gradului de satisfacţie şi siguranţă a pacientului.

"Într-un ciclu de cinci ani, dânşii îşi păstrează acest nivel, după care, evident, vom reveni pentru o nouă evaluare", a afirmat Valentin Petrache, directorul general al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), potrivit Agerpres.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia este subordonat Consiliului Judeţean şi asigură asistenţă medicală completă de specialitate, preventivă, curativă şi de recuperare a bolnavilor internaţi şi ambulatoriu de pe teritoriul arondat, anul trecut fiind externaţi 21.617 pacienţi.

În spital lucrează peste 500 de cadre medicale specializate, peste 100 de medici specialişti, 400 de asistenţi medicali, aici existând şi un compartiment UPU modern, laboratoare clinice şi de imagistică.

"Eu sper ca acest spital să ofere servicii la nivel occidental. Chiar dacă avem încă nişte deficienţe la circuitele privind mişcarea pacienţilor şi a materialelor sanitare la nivelul blocului operator, acestea sperăm să fie rezolvate în următorii doi ani. În rest, le-am rezolvat pe parcurs", a spus Mmanagerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, Vasile Olaru.

De asemenea, în unitatea spitalicească se va implementa şi un sistem informatic integrat care va permite o fluidizare a modalităţii de lucru privind circuitul pacientului în spital, sistem care va fi pus în practică în maxim 3 luni.