Veşti excelente pentru locuitorii din regiunea Moldovei. Un nou spital regional va începe să fie construit peste doar câteva săptămâni. Aflat la Iași, premierul Marcel Ciolacu a confirmat începerea lucrărilor.
Spital regional la Iași. Marcel Ciolacu: Pe 19 aprilie vor începe lucrările. E promis de 15 ani
Se construieşte un nou spital regional în România. Este vorba despre spitalul regional din Iași.
Aflat sâmbătă, 9 martie, la Iaşi, pentru Conferinţa Judeţeană a PSD Iaşi, Marcel Ciolacu a oferit detalii despre acest subiect.
Preşedintele PSD a confirmat că lucrările vor începe efectiv pe 19 aprilie. Este vorba despre o instituţie medicală promisă deja românilor de 15 ani.
Premierul Ciolacu a adăugat că Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va trebui finalizat în termen de doi ani.
Marcel Ciolacu a promis că se va întoarce pe 19 aprilie în capitala Moldovei şi se va vedea atunci dacă cineva va mai încerca să blocheze acest proiect vital.
„Am înţeles că pe 19 aprilie vor începe lucrările. Este primul spital regional din România, promis de 15 ani.
Am să vin (la începerea lucrărilor – n.r.) şi am să spun atunci mai detaliat dacă se blochează sau ce se blochează.
Ce vă pot spune cu certitudine este că avem doi ani pentru finalizare”, a explicat şeful Guvernului.
Cum va arăta Spitalul Regional de Urgenţă Iași?
Acum zece zile, au fost încheiate contractele pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iași și a Spitalului Regional de Urgență Cluj.
Conform planului, durata contractului pentru SRU Iași este de 48 de luni.
Spitalul Regional de Urgență Iași va fi amplasat pe o suprafață de teren de 120.000 de metri pătrați în zona Moara de Vânt și va avea o suprafață totală construită de 202.689 metri pătrați.
SRU Iași va cuprinde nouă etaje, 850 de paturi și 20 de săli de operație.
Valoarea totală a proiectului SRU Iași este estimată la 668 milioane de euro, sumă alocată din fonduri europene, împrumut de la Banca Europeană de Investiții și din bugetul de stat.
Noua unitate medicală va înlocui actualul Spital Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon”, vechi de 260 de ani. În plus, va îmbunătăţi activitatea de predare şi cercetare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”.