Marcel Ciolacu și Daniel Băluță s-au alăturat ceremoniei de inaugurare a noului Spital de Stomatologie . Premierul a ținut să arate că acest demers reprezintă eficiență în administrație.
Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent la inaugurarea noului Spital de Stomatologie și evenimentului „Ziua Porților Deschise”.
Alături de el s-au aflat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Viorel Jinga, și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.
Premierul Marcel Ciolacu a exprimat apreciere pentru activitatea edilului Sectorului 4, Daniel Băluță. Pe acesta l-a descris drept „un primar aplicat”.
Marcel Ciolacu a lăudat inițiativa privind Spitalul de Stomatologie
„Astăzi suntem în această clinică de stomatologie şi mă uit ce înseamnă un primar aplicat, care nu are războaie cu nimeni şi caută parteneriate în toate instituţiile statului român. Daniel Băluţă, într-o viziune complexă, închide un întreg cerc.
Un singur lucru, şi o spun fără nicio reţinere, lipseşte Primăria Generală a Capitalei, nu o văd niciunde implicată. Asta înseamnă eficienţă în administraţie şi asta înseamnă viziune”, a declarat premierul Ciolacu la evenimentul de inaugurare a noii unități medicale.
Acesta a ținut să sublinieze importanța deschiderii unei clinici de stomatologie. Marcel Ciolacu a spus că observă ce înseamnă un primar aplicat, care nu se angajează în conflicte și caută parteneriate în toate instituțiile statului român.
Premierul susține că premierul Daniel Băluță are viziune
În opinia sa, Daniel Băluță este un primar cu o viziune complexă.
Primarul Sectorului 4 anunță că primul pacient va beneficia de tratamente stomatologice începând cu data de 17 iunie. El a ținut să arate care este cel mai important moment, așteptat de locuitorii Sectorului 4 și de bucureșteni. Este vorba, a spus edilul, de data la care primul pacient va putea fi tratat.
Conform acestuia, operaționalizarea va fi realizată în două etape. În prima etapă, vor fi primiți angajați de la UMF, care au fost integrați în cadrul clinicii. În a doua etapă, vor fi angajați medici, asistente, infirmiere și se vor crea locuri de muncă.
„Această echipă generează rezultate. Cel mai important lucru şi aşteptat de locuitorii sectorului 4 şi de bucureşteni este legată de data la care va putea veni primul pacient. Data este 17 iunie. Operaţionalizarea se va face în două etape.
În prima parte vom avea parte de angajaţii UMF, care au primit integrare în clinică. A doua etapă vom angaja medici, asistente, infirmiere, vom crea locuri de muncă”, a precizat marţi, 14 mai, edilul Sectorului 4.
Cel mai important obiectiv de infrastructură medicală
Trebuie spus că aceasta a fost ultima vizită la clădirea care găzduiește cel mai important obiectiv de infrastructură medicală, cu profil stomatologic, realizat în ultimii 50 de ani de către o administrație locală, înainte de operaționalizarea acesteia de către Spitalul Universitar de Urgență București.
Locuitorii sectorului 4 vor avea la dispoziție un spital cu profil de medicină dentară. Adulții și copiii care suferă din cauza afecțiunilor dentare vor beneficia în regim de urgență de consultații, radiografii și tratamente stomatologice, gratuite.
Investițiile în sănătate din ultimii ani au fost semnificative
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat marți, la Craiova, că investițiile în sănătate din ultimii ani au fost semnificative.
Un număr de 210 de unități la nivel național au trecut prin procesul de reabilitare, modernizare și creștere a eficienței energetice. Mai mult, majoritatea acestor investiții au fost finanțate din fonduri europene.
„Dacă mă uit la investiţiile în sănătate din ultima perioadă, 210 unităţi la nivel naţional au trecut prin proces de reabilitare, modernizare, eficienţă energetică şi majoritatea au fost finanţate din fonduri europene.
Este foarte important ca autorităţile locale să înţeleagă că aceste servicii nu sunt puse la dispoziţie de către statul român de la nivel central. Fără implicare de la nivel local, a autorităţilor publice locale, aceste servicii nu se resimt de către cetăţeni”, a afirmat ministrul Câciu.
Ministrul a mai subliniat că în perioada 2014-2020, județul Dolj s-a clasat pe locul 5 la nivel național. Acest lucru se referă la contractarea proiectelor cu fonduri europene. Județul se află pe primul loc în absorbția acestor fonduri, înregistrând un grad de absorbție de aproximativ 98%.