Viceprimarul Raluca Turcan a postat pe pagina ei de Facebook un mesaj prin care informează că Guvernul a decis redeschiderea apelului pentru dotări şi echipamente medicale, astfel încât IGSU, spitalele şi institutele medicale de urgenţă din anumite judeţe să îşi poată deconta din bani europeni investiţiile în unităţi medicale mobile.
Viceprim-ministrul Raluca Turcan precizează că potrivit deciziei luate, miercuri seară, în şedinţa de guvern, „bugetul limită pentru contractare propus în cadrul acestui apel este de 82 milioane de euro”.
Ea detaliază, apoi, repartizarea bugetului propus: „52 de milioane euro pentru investiţii în spitale mobile şi unităţi mobile de terapie intensivă realizate de IGSU; 30 de milioane de euro pentru unităţi modulare de terapie intensivă şi intermediare ataşate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor de urgenţă, institutelor medicale de urgenţă din Bucureşti, Timiş, Iaşi, Cluj, Mureş, Craiova, Constanţa, Bihor, Vrancea şi Bacău”.
În context, Turcan menţionează că, până la 30 septembrie, data limită a apelului anterior, au fost depuse pentru decontare „297 de cereri, în valoare de 1,2 miliarde de euro, pentru dotarea unităţilor sanitare cu echipamente şi aparatură medicală”.
„Pentru a putea acoperi cât mai multe dintre cererile depuse, am mărit plafonul finanţării de la 350 milioane de euro la 1,2 miliarde de euro”, mai spune ea.
Întregul mesaj al acesteia
”Finanțăm, din bani europeni, suplimentarea numărului de unități medicale mobile pentru diagnostic și tratament al cazurilor de COVID.
Guvernul a decis, în ultima ședință, redeschiderea apelului pentru dotări și echipamente medicale, astfel încât IGSU, spitalele și institutele medicale de urgență din anumite județe să își poată deconta din bani europeni investițiile în unități medicale mobile.
Bugetul limită pentru contractare propus în cadrul acestui apel este de 82 milioane de euro:
52 de milioane euro pentru investiții în spitale mobile și unități mobile de terapie intensivă realizate de IGSU;
30 de milioane de euro pentru unități modulare de terapie intensivă și intermediare atașate spitalelor județene de urgență, spitalelor de urgență, institutelor medicale de urgență din București, Timiș, Iași, Cluj, Mureș, Craiova, Constanța, Bihor, Vrancea și Bacău.
Până la 30 septembrie, data limită a apelului anterior, au fost depuse pentru decontare 297 de cereri în valoare de 1,2 miliarde de euro, pentru dotarea unităților sanitare cu echipamente și aparatură medicală. Pentru a putea acoperi cât mai multe dintre cererile depuse, am mărit plafonul finanțării de la 350 milioane de euro la 1,2 miliarde de euro.”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.
INQUAM Photos/George Calin