Spitalul Universitar de Urgență București este la un pas de a fi condus de medici militari. Nu este vorba însă despre întreaga conducere a spitalului, ci doar de anumite secţii vitale în această perioadă.
Preluarea şefiei unor secţii ale Spitalului Universitar din Capitală de către medici militari este la un pas de a se întâmpla, în contextul în care managerul dr. Cătălin Cârstoiu spune că a primit deja undă verde de la Ministerul Sănătăţii, iar acum aşteaptă şi un răspuns de la Ministerul Apărării.
Managerul de la Universitar spune că ideea a fost a lui şi că a discutat deja cu managerul Spitalului Militar Central, astfel încât trei medici militari să poată fi trimişi la Spitalul Universitar. Ar fi vorba despre trei medici care au competenţe în chirurgie, urgenţă şi terapie intensivă. Ar fi nevoie de aceştia, spune Cârstoiu, în contextul în care actualii şefi de secţie nu se înţeleg între ei şi ar avea diverse conflicte.
„E o imixtiune militară, nu mă ascund. Dar avem nevoie de o intervenție mai brutală”
„Vă spun cinstit că aici în spital sunt niște orgolii care nu-și au locul acum, în plină criză de COVID. Eu nu vreau să reorganizez acum spitalul pe organigramă, nici n-aș putea fără aprobări, așa că aducem medici militari ca să coordoneze planul alb, să facă ordine.
E o imixtiune militară, nu mă ascund. Dar avem nevoie de o intervenție mai brutală. Eu voi continua să mă lupt. Am făcut până acum cele mai multe teste, cred, din toată țara, aproape 1.500 cu cele de azi. De azi facem câte 100 pe zi în propriul laborator. Însă avem nevoie de capete limpezi din afară”, a declarat managerul de la Spitalul Universitar pentru Libertatea.
Adriana Nica, şef de secţie ATI, neagă că ar exista conflicte în spital
Pe de altă parte, chiar unui dintre şefii de secţie de la ATI, Adriana Nica, a declarat pentru Realitatea Plus că nu există astfel de conflicte şi că nu a auzit până acum de această posibilă preluare a conducerii şefiei secţiilor de către medici militari.
La Spitalul Universitar, unul dintre cele mai mari spitale din România, au fost deja confirmate peste 120 cazuri de infectare cu noul coronavirus, 40 dintre bolnavi fiind medici, asistenţi şi infirmieri.