După ce a împlinit 18 ani, constănţeanca s-a mutat în Capitală pentru a se putea pregăti la un alt nivel. Însă talentul şi munca ei şi-au spus deja cuvântul. La vârsta de 17 ani, Halep s-a impus la Roland Garros-ul dedicat juniorilor şi a urcat pe cea mai înaltă treapă a clasamentului mondial rezervat sportivilor până în 18 ani. Sportul de performanţă a cerut primele sacrificii încă de la început. Înainte să devină majoră, pentru a-şi putea continua cariera la cel mai înalt nivel, doctorii i-au recomandat să-şi micşoreze bustul, altfel risca accidentări grave. Iar sportiva a recurs la această intervenţie. Iar rezultatele sportive nu au întârziat să apară.
În 2009, a învins-o pe Angelique Kerber, care ocupa locul 95 în WTA, scor 5-7,6-2,7-5. A reuşit să acceadă între cele mai bune 100 de tenismene ale lumii în iulie 2010, imediat după semifinala câştigată în turneul ITF de 100.000 de dolari de la Biarritz. În 2012 a ajuns în top 50 cele mai bune sportive ale lumii, iar în august 2013 a ajuns în top 20. Câteva luni mai târziu, în ianuarie 2014 a intrat în primele zece cele mai bune sportive ale lumii, după primul sfert de finală într-un turneu de Grand Slam, Australian Open.
Halep a început anul 2015 fiind pe locul 3 mondial. În ianuarie, a câștigat turneul de la Shenzhen, învingând-o în finală pe Timea Bacsinszky. Începând cu data august 2016, însă, Simona Halep coboară pe locul 5 WTA, după finalul turneului de la Cincinnati.
Un sport cu premii mari
Parcursul Simonei Halep a însemnat sacrificii pe toate planurile. Părinţii ei au investit toată averea agonisită o viaţă în pregătirea ei. Stere Halep, tatăl Simonei, s-a împrumutat la bănci pentru a putea suporta cheltuielile şi antrenamentele fiicei sale. Când n-a mai făcut faţă, şi-a vândut afacerile: o fabrică de lactate şi un magazin care comercializa pâine. Cu banii încasaţi, Stere Halep şi-a trimis fiica la pregătire în SUA. Drept recunoştinţă, după ce a început să câştige din tenis, Simona a răscumpărat fabrica de lactate pentru tatăl ei.
În luna mai a anului 2016, averea sportivei a sărit de suma de 12,5 milioane de dolari, bani câștigați în carieră. Românca se află pe locul 25 într-un top al celor mai mari câștiguri din tenis all time.
Scurt istoric al carierei
2008- titlu de junioară la Roland Garros
2009: titluri ITF și operație chirurgicală
2010- prima finală WTA
2011-2012: intrarea în Top 50
2013- revelația anului, primele 6 titluri WTA
2014- locul 2 mondial, prima finală de șlem
2015- succes susținut în Top 3
2016- locul 4 WTA
Citiţi şi Povestea Gabrielei Firea, jurnalistul care a ajuns primar al Capitalei
Citiţi şi Povestea Ancăi Vlad, femeia care a creat "Farmacia Inimii, Catena"
Citiţi şi Povestea Laurei Codruţa Kovesi, femeia în care românii au cea mai mare încredere!
Citeşte şi Povestea Ancăi Dragu, a doua femeie ministru al Finanţelor din istoria României
Site-ul capital.ro vă prezintă în fiecare zi din luna martie portretul unei femei de succes din România, extras din ultima ediţie a Top Capital 50 Femei de Succes, publicat la finalul anului trecut.