In aceasta perioada, firmele producatoare de echipament sportiv se intrec in oferte variate si atragatoare. Practicarea schiului nu este posibila cu o dotare necorespunzatoare, ca in cazul altor sporturi. De la schiuri pana la caciula si manusi, trebuie sa ai de toate. Pantalonii ideali sunt cei care, in timp ce te protejeaza de frig, iti lasa libertate in miscari. Acestia nu trebuie sa fie prea largi, dar nici mulati. Materialul din care sunt confectionati este, de obicei, rezistent si impermeabil, pentru a permite umezirea la contactul cu zapada. Nu este recomandat ca jacheta sa depaseasca lungimea soldurilor, pentru ca ar incomoda miscarile. La fel ca si in cazul pantalonilor, impermeabilitatea este o calitate esentiala. Schiorii se feresc de jachete voluminoase pentru ca acestea ii impiedica sa se miste liber si repede. Majoritatea celor care se intrec pe partie prefera salopetele din fas, care stau mai bine pe corp, protejand astfel spatele de frig.
Banii se topesc
mai repede decat zapada
Un echipament de firma ajunge pana la cateva milioane de lei, dar se poate cumpara si cu bani mai putini din raioanele cu articole sportive ale magazinelor universale sau chiar de la second-hand-uri. Manusile sunt accesorii obligatorii in cazul sporturilor de iarna, ca si ochelarii speciali. Luciul zapezii poate afecta grav ochii daca nu sunt protejati.
O pereche de schiuri bune costa in jur de doua milioane lei. Pretul depinde de firma producatoare, de lungimea si de calitatea acestora. Pretul schiurilor Atomic Beta Race 9.34 „Hermann Maier” poate depasi cinci milioane lei. Pentru a va cumpara schiurile potrivite inaltimii, greutatii si experientei intr-ale schiatului este nevoie de sfatul unui cunoscator. Betele adauga si ele cam o jumatate de milion de lei la lista cheltuielilor. La fel de importanti ca si schiurile sunt claparii. De o pereche buna de clapari depinde in mare parte performantele schiorului, de aceea nu este recomandabil sa se faca economii la cumpararea bocancilor.
Foarte important pentru echipamentul de schi este coloritul acestuia care, pe langa aspectul estetic, mai are si o sarcina functionala. Un colorit vioi, in nuante puternice, este un mijloc excelent de semnalizare si poate feri schiorul de multe accidente.

Incepatori, avansati sau schiori de performanta, toti gasesc cursuri potrivite in oferta scolilor sau cluburilor de schi.
Toate categoriile de schiori pot lua, contra sumei de zece dolari pe ora, lectii individuale de la monitorii de schi ai societatii Snow SRL Sinaia. Firile mai sociabile pot forma grupuri de patru pana la opt persoane si beneficiaza si de o usoara reducere – doar sapte dolari pe ora. Aceeasi societate ofera si un pachet de sapte zile cu cate trei ore de curs zilnic. Totul ajunge la suma de 125 dolari. Cei care pleaca de acasa nepregatiti pot inchiria de la Snow Sinaia, clapari, schiuri si bete, contra sumei de zece dolari pe zi.
In Predeal, complexul turistic Fulg de Nea isi asteapta elevii cu o oferta variata. O lectie individuala de schi care dureaza o ora costa 120.000 lei. Daca se formeaza un grup de doua-trei persoane, pretul unei ore de schi creste cu 30.000 lei. In oferta firmei figureaza si tabara de schi de sapte zile, la pretul de 20 dolari pe zi.
Pachetul promotional al societatii din Predeal este cursul de schi de sase zile, in doua variante: prima, in valoare de 400.000 lei, ofera doar doua ore de curs zilnic, iar cealalta, cu patru ore zilnic, se ridica la suma de 700.000 lei. Cei care aleg aceasta oferta beneficiaza de o reducere de 40% la inchirierea echipamentului. Dotarea completa costa intre 80.000-120.000 lei pe zi. Tot in Predeal, se poate patina achitand suma de 40.000 lei pentru doua ore, pret in care intra taxa de intrare la patinoar si inchiriatul patinelor. Pentru aceeasi suma se pot inchiria saniute cu ziua. Curiosii, excentricii si iubitorii de senzatii tari se pot bucura timp de o ora de un snowmobil, contra sumei de 840.000 lei.
Statiunea Poiana Brasov isi asteapta vizitatorii si in acest an cu oferte specifice sezonului rece. Societatea „Ana Hotels” Brasov, care apartine grupului „Ana”, pune la dispozitia clientilor scoala de schi proprie, centrul propriu de inchiriat echipament, precum si dotare pentru practicarea snowboard-ului. Preturile nu au fost definitivate, dar nu vor fi diferente semnificative fata de celelalte oferte.
Atat cei care isi pun pentru prima data schiurile in picioare, cat si cei care vor sa faca schi de performanta, pot apela la serviciile unor instructori. Conform definitiei oficiale, monitorul de schi este „”un profesionist care organizeaza si desfasoara nemijlocit procesul de invatare si practicare a schiului ca activitate de agrement.”
Aceasta indeletnicire este permisa numai persoanelor care, in calitate de angajati ai unei scoli de schi sau ca liber profesionisti, obtin oficial calificarea respectiva. Salariul monitorului depinde, in mare masura, de fluctuatia turistica, deci de incasarile scolilor de schi. Exista si multi monitori independenti care negociaza pretul direct cu clientul sau isi ofera serviciile agentiilor de turism.