Astfel, firmele care doresc să se înscrie în program mai au la dispoziţie o săptămână, întrucât data-limita este 11 iulie 2014. Companiile interesate pot aplica direct pe site-ul campaniei, la www.businessavenues.eu, iar înregistrarea nu presupune niciun cost.

Programul vizează companiile cu activităţi în domeniul tehnologiilor curate, cu precădere în sectorul energiei regenerabile şi a eficienţei energetice.

În urma selecţiei, 40 de companii din statele membre UE vor participa într-o misiune de afaceri de o săptămână, în care vor avea întâlniri cu reprezentanţi ai companiilor din acelaşi domeniu, în Singapore şi Malaezia.

Misiunea va avea loc în perioada 27-31 octombrie 2014 în Singapore şi Malaezia, în contextul Săptămânii Internaţionale a Energiei din Singapore (SIEW).

“Participanţii vor avea acces la cele mai noi informaţii din piaţă şi consiliere, precum şi întâlniri cu companiile interesate din domeniu. Totodată vor beneficia de sprijin atât înainte cât şi după misiunea de afaceri, şi vor putea interacţiona în cadrul celui mai mare târg de profil din Sud-Estul Asiei”, se mai arată în comunicat.

Companiile trebuie să fie active de cinci ani şi să poată demonstra rezultate financiare pe o perioadă de trei ani, să aibă acţionariat integral sau parţial din UE şi să aibă obiectele principale de activitate în UE, să fie active sau operaţionale în sectorul tehnologiilor curate, fie că producători, fie că sub-contractori sau să activeze în sectorul cercetării-dezvoltării de tehnologii curate; consultanţii în afaceri nu sunt eligibili, să dovedească interes pentru dezvoltarea afacerii pe pieţele din Sud-Estul Asiei.

Totodată, ele trebuie să aibă cifră de afaceri şi un număr de angajaţi suficiente pentru a pătrunde pe pieţele din Sud-Estul Asiei cu succes.

Programul acoperă costurile legate de cazarea în Singapore sau Malaezia şi oferă spaţiu expoziţional timp de două zile. De asemenea, acoperă 80% din costurile suplimentare pentru servicii opţionale (transportul nu este inclus).

Programul EU Business Avenues este un program-pilot menit să extindă iniţiativa EU Gateway pe pieţe noi, ca urmare a succesului acestuia în Japonia şi Coreea de Sud, începând din 1994.

Programul se concentrează asupra Sud-Estului Asiei, în special Singapore, Malaezia şi Vietnam, unde creşterea economică este puternică, şi foloseşte Singapore drept centru. Programul completează schimburile economice continue dintre UE şi ţările din Sud-Estul Asiei şi îşi propune să capitalizeze Acordul de comerţ liber iniţiat de UE cu Singapore, care urmează să devină aplicabil la sfârşitul lui 2014, precum şi negocierile din cadrul schimbului comercial dintre UE şi tari ca Malaezia şi Vietnam.

Sursa: Agerpres