Solidaritatea umană de care au dat dovadă locuitorii celor două state a uimit între mapamondul, acțiunile sociețății civile din cele două țări devenind subiect de știri la principalele televiziuni din Occident.
Imediat cum au aflat vestea că Rusia a început bombardamentul în Ucraina, românii de pretutindeni s-au mobilizat exemplar pentru a-i primi pe cetățenii țării vecine. Din numărul total de cetățeni ucraineni care și-au părăsit țara de la începutul războiului, peste 118.000 au intrat în România, iar peste 46.000 dintre ei au ales să rămână pe teritoriul nostru. Autoritățile și oamenii simpli s-au mobilizat pentru a le găsi acestor oameni aflați într-o situație dramatică diverse locuri în care să-i cazeze. Iar soluțiile au fost găsite într-un timp record.
Primăria Snagov este una dintre instituțiile publice care a acceptat să-i sprijine pe refugiații ucrainieni. Reprezentanții primăriei au pus la dispoziție sala de sport a Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” și au reușit să strângă tot de era necesar pentru cazarea acestora , de la pături până la alimente și produse de igienă personală. Grupul pe care primăria Snagov l-a cazat în sala de sport a școlii este format din 100 de studenți indieni, care erau la studii în Ucraina.
Inclusiv redacția Capital a răspuns la un apel lansat de Primăria Snagov, prin care cereau oamenilor să vină în ajutorul refugiaților.
Ajutorul venit din partea redacțiilor noastre a constat în produse de igienă personală (săpun, spumă pentru ras, gel de duș, dezinfectant), alimente (cozonaci, chec, alimente neperisabile) și băuturi (apă, sucuri).
Ajutorul pe care redacția Capital l-a acordat nu ar fi putut fi posibil fără sprijinul partenerilor noștri Boromir.