La finele lunii septembrie, Ministerul Economiei a anunţat că până la termenul limită au fost depuse două oferte în acest proces: SSIF SWISS şi onsorţiului format din WOOD & Company Financial Services a.s. Cehia (lider de sindicat) şi SSIF INTERCAPITAL INVEST SA.
“Activitatea consorţiului format din SSIF SWISS CAPITAL (lider de sindicat) şi BT SECURITIES va începe după semnarea şi intrarea în vigoare a Scrisorii de angajament”, se arată în comunicatul Ministerului Economiei.
Autorităţile române s-au angajat în faţa FMI şi Comisiei Europene să listeze pe Bursa de Valori Bucureşti mai multe companii din subordinea Ministerului Economiei.
În cazul Nuclearelectrica, listarea la Bursă se va realiza printr-o Ofertă Publică Primară (IPO) de vânzare de acţiuni nou emise ca urmare a unei majorări de capital social reprezentând 10% din capitalul social existent companiei.
Nuclearelectrica este societatea care deţine centrala nuclearelectrică de la Cernavodă, care asigură circa 18% din consumul naţional de energie electrică.