S&T AG a semnat zilele trecute contractul pentru preluarea pachetului integral de actiuni al Information Management Group (IMG). Tranzactia reprezinta cea mai mare achizitie din istoria grupului S&T si va permite companiei sa-si intareasca si sa-si extinda aria de adresabilitate a solutiilor pentru afaceri pe care le ofera, sa isi dezvolte portofoliul de servicii si sa isi largeasca acoperirea geografica. 

“Aceasta preluare va consolida semnificativ pozitia dobandita, pe masura ce IMG va intari principala noastra directie de business pe pietele din Europa Centrala si de Est in care activam,” spune Christian Rosner, CEO al S&T AG. 

Prin aceasta tranzactie sectoarele de productie industriala si servicii financiare adresate de cele doua companii se completeaza. IMG este specializata in furnizarea de servicii pentru mediile SAP.  

Prin achizitia IMG, S&T isi dezvolta prezenta in Europa Centrala si de Est si isi extinde prezenta geografica in Asia si Statele Unite ale Americii. Totodata, S&T revine pe piata elvetiana, subsidiara sa din Elvetia, obtinuta in urma altei preluari, fiind vanduta recent de companie. 

Echipa de management a IMG isi va pastra pozitia, si pentru moment brand-ul IMG va fi pastrat activ in majoritatea tarilor, iar cele doua companii isi vor derula activitatile ca si pana acum. 

“Managementul IMG saluta si sprijina aceasta preluare, crezand cu tarie ca aceasta actiune va oferi angajatilor, clientilor si partenerilor avantaje si potential pentru activitatile viitoare, asigurand si o sinergie a competentelor in piata globala”, a declarat Alfred Ermer, CEO al IMG AG. 

Pe langa companiile locale mari si medii, in lista clientilor celor doua corporatii se afla si un numar mare de companii multinationale. Impreuna, IMG si S&T au peste 3.000 de clienti printre care Bosch Rexroth, Andritz, AOK, Voest Alpine si Erste Bank.   

IMG completeaza portofoliul de servicii al S&T si impreuna vor avea o echipa de 1200 de specialisti SAP/ERP. 

Detaliile tranzactiei vor ramane confidentiale. S&T nu isi va creste capitalul propriu pentru finantarea acestei preluari, iar tranzactia va fi supusa aprobarii autoritatilor anti-trust. 

S&T este unul dintre principalii furnizori de solutii si servicii IT pentru clientii din Europa Centrala si de Est, are un numar de 2350 de angajati si este prezenta in 18 tari. Activitatea companiei consta in dezvoltarea si implementarea de solutii IT pentru clienti din domeniile telecomunicatiilor, bancar, utilitati, productie si din institutiile publice. 

The Information Management Group (IMG) a fost fondata in 1989 si este o companie specializata in implementarea de modele de afaceri inovative in procese si sisteme. In prezent, compania are 653 de angajati in 27 de subsidiare din Europa Centrala si de Est, Asia si Statele Unite ale Americii. Volumul incasarilor IMG inregistrat pentru anul fiscal 2006 s-a ridicat la 81,6 milioane de euro.

 

Sursa: Capital 11 Ianuarie 2007